Xiaomi Redmi 5 – imagini de prezentare şi posibila dată de lansare

Xiaomi Redmi 5 - imagini de prezentare şi posibila dată de lansare

Versiune ceva mai compactă şi mai ieftină a modelului Redmi Note 5, Redmi 5 este livrat într-o carcasă din metal şlefuit care adăposteşte un ecran de 5.7” cu rată de aspect 18:9.

Punând accentul pe maximizarea suprafeţei de afişare, Redmi 5 îngustează rama lăsată deasupra şi dedesubtul ecranului. Fără prea multe asămănări cu predecesorul Redmi 4, noul model păstrează senzorul biometric pe spatele carcasei, aliniat de acestă dată cu lentila camerei foto.

Parte din gama accesibilă a producătorului Xiaomi, Redmi 5 foloseşte rezoluţie HD+ (1440×720 pixeli) şi chipsetul Qualcomm 625, ajutat cu 4 GB memorie RAM. Configuraţia este completată cu 64 GB memorie internă, cameră foto principală de 12MP şi cameră frontală de 5MP.

Cu o capacitate de 3300 mAh, acumulatorul pare să nu folosească tehnologii avansate de încărcare rapidă, Redmi 5 oferind doar conector microUSB pentru alimentare.

Potrivit zvonurilor, Xiaomi va livra noul model Redmi 5 pentru magazinele asiatice începând cu data de 10 decembrie. Preţul la vânzare nu este cunoscut, însă cu siguranţă acesta va fi sub limita de 151 dolari, la care va putea fi găsit cel mai accesibil model din seria Redmi Note 5.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult