YotaPhone 3 a fost confirmat. Vine la toamnă cu două ecrane şi hardware mid-range

19.06.2017
YotaPhone 3 a fost confirmat. Vine la toamnă cu două ecrane şi hardware mid-range

YotaPhone a fost un concept foarte interesant la momentul apariţiei, ţinut în spate de preţul foarte mare al dispozitivelor. La trei ani după lansarea modelului YotaPhone 2, compania anunţă cel de-al treilea smartphone cu două ecrane, programat să apară înainte de sfârşitul anului 2017. Se pare că noua strategie este de a ţinti spre un preţ de medie, cu specificaţii tehnice pe măsură, intrând astfel pe o piaţă deja destul de aglomerată.

Nu avem încă imagini cu noul YotaPhone 3, însă compania rusească a dezvăluit deja hardware-ul pe care doreşte să îl integreze în noul dispozitiv. Vorbim despre un smartphone cu display principal de 5,5” capabil să afişeze rezoluţie Full HD, bazat pe tehnologia AMOLED, care beneficiază de un display secundar de 5,2” cu rezoluţie HD (720p) cu panou e-ink pe partea din spate. Chipset-ul ales pentru acest model este Snapdragon 625, o soluţie mid-range integrată în multe dispozitive de anul trecut şi câteva de anul acesta (cel mai recent fiind BlackBerry KEYone). Cu 4 GB memorie RAM, suport pentru două cartele SIM şi camere foto de 12, respectiv 13 megapixeli, YotaPhone 3 ar avea şanse de reuşită mai mari decât predecesorii săi.

Avantajul noului model este faptul că beneficiază de toate aceste caracteristici, plus spaţiu de stocare intern mare (64 sau 128 GB), acumulator de 3.200 mAh şi sistemul de operare Android Nougat, la un preţ apropiat de cel al concurenţei. Varianta de 64 GB va costa 350 de dolari, în timp ce modelul cu 128 GB va ajunge pe piaţă la 450 de dolari. Singurul lucru care lipseşte pare să fie jack-ul audio, care este înlocuit cu un port USB Type-C.

Citeşte şi: YotaPhone 2 Review

Fereastra de lansare este stabilită pentru „toamna 2017”, zvonurile sugerând că este vorba mai degrabă despre luna noiembrie, decât perioada septembrie-octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult