ZenFone Max Plus (M1) este primul smartphone cu ecran edge-to-edge sub brandul ASUS

30.11.2017
ZenFone Max Plus (M1) este primul smartphone cu ecran edge-to-edge sub brandul ASUS

ASUS a lansat de curând întreaga gamă de produse ZenFone 4, însă până la generaţia ZenFone 5 nu pare să stea degeaba. Deja a lansat în China modelul Pegasus 4S, primul său model cu ecran edge-to-edge, iar acum aduce în Rusia un model similar numit ASUS ZenFone Max Plus (M1), care pare să fie bazat pe aceeaşi platformă hardware. Este foarte posibil ca această lansare să sugereze o extindere a acestui design, fiind posibil să vedem un model similar şi în Europa în viitorul apropiat.

Site-ul oficial ASUS listează în portalul său rusesc modelul ZenFone Max Plus (M1), un smartphone cu ecran pe format 18:9, cu margini subţiri în jurul acestuia şi cu o configuraţie de medie. În timp ce ecranul de 5,7” adoptă rezoluţie Full HD+ (2.160 x 1.080 pixeli), similară cu cea de pe flagship-uri precum OnePlus 5T, restul dispozitivului foloseşte componente de buget, sugerând că preţul său va fi accesibil, în ciuda design-ului modern.

Este vorba despre un chipset MediaTek 6750T şi configuraţii hardware cu 2 GB memorie RAM şi 16 GB stocare, sau 3 GB RAM şi 32 GB spaţiu de stocare intern. Sistemul dual-camera de pe spate beneficiază de senzori de 16, respectiv 8 megapixeli, în timp ce camera frontală foloseşte un singur senzor de 8 megapixeli. Pe spate poate fi găsit şi un senzor de amprentă, poziţionat central, în timp ce acumulatorul de 4.130 mAh ar trebui să asigure o autonomie extinsă.

Este ciudat însă faptul că asemeni Pegasus 4S, noul ZenFone Max Plus nu include un port USB Type-C, fiind în continuare bazat pe „bătrânul” micro-USB, însă avantajul este că încă există un jack pentru căşti în partea de sus.

Având în vedere configuraţia hardware şi lipsa unor funcţii speciale precum încărcare rapidă sau wireless, ne aşteptăm ca preţul lui ZenFone Max Plus (M1) să nu fie foarte mare. ASUS nu a oferit încă detalii despre preţ sau data de lansare a noului său smartphone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult