ZTE anunţă Nubia Z11 Mini S, un mid-range premium ieftin şi performant

18.10.2016
ZTE anunţă Nubia Z11 Mini S, un mid-range premium ieftin şi performant

ZTE continuă să dezvolte seria de dispozitive premium Nubia cu noi modele care să acopere cât mai multe segmente de piaţă. După Nubia Z11 care „acoperă” gama de smartphone-uri premium şi Z11 Mini care mergea spre piaţa de mid-range-uri, apare Nubia Z11 Mini S, un mid-range premium orientat către amatorii de fotografie pe mobil. Acesta integrează hardware puţin mai puternic şi vine într-o carcasă de metal atrăgătoare, care păstrează elementele de design de la „fraţii” săi mai bătrâni.

Ne-am obişnuit ca modelele „mini” să ofere display-uri cu diagonală sub 5”, însă pentru seria Nubia, această denumire sugerează doar faptul că vorbim despre un model puţin mai mic, cu capabilităţi limitate faţă de varianta premium de top. Z11 Mini S beneficiază de un display de 5,2” cu rezoluţie Full HD şi este echipat cu un chipset Snapdragon 625 de la Qualcomm cu procesor octa-core la 2.0 GHz. Alături de cei 4 GB memorie RAM şi 64 GB sau 128 GB spaţiu de stocare intern, acest model pare să fie o alternativă interesantă la modelul Zenfone 3 de la ASUS, lansat de curând pe piaţa din România.

Componenta foto pare să fie una dintre principalele atracţii ale lui Nubia Z11 Mini S, acesta beneficiind de două camere performante. Cea principală, amplasată pe spatele dispozitivului vine cu un senzor SONY de 23 de megapixeli cu obiectiv f/2.0 pentru performanţă ridicată în lumină slabă, în itmp ce pe partea din faţă a fost folosit un senzor Sony IMX25 de 13 megapixeli cu obiectiv f/2.2. Autonomia pare să fie un alt subiect interesant, ZTE promiţând 3 zile şi jumătate de utilizare normală la o singură încărcare a acumulatorului de 3.000 mAh. Desigur, modulele WiFi (dual band), Bluetooth 4.1, NFC şi senzorul de amprentă sunt nelipsite, iar sistemul NeoSafe 2.0 asigură conectivitate NFC pentru aplicaţiile şi dispozitivele compatibile.

ZTE Nubia Z11 Mini S a fost anunţat momentan în China şi este disponibil pentru pre-comandă la preţul de 1.499 yuan în varianta cu 64 GB spaţiu de stocare (echivalentul a 220 dolari), în timp ce modelul cu 128 GB spaţiu de stocare costă 1.899 yuan, echivalent cu 280 de dolari americani. Data de lansare pentru China este stabilită pentru 25 octombrie, urmând ca telefonul să ajungă şi în alte regiuni în perioada următoare.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult