ZTE Axon 2: un nou flagship chinezesc bazat pe Snapdragon 820

29.04.2016
ZTE Axon 2: un nou flagship chinezesc bazat pe Snapdragon 820

ZTE nu mai este un nume atât de comun pe piaţa din Europa precum era în urmă cu mai mulţi ani, când oferea smartphone-uri ieftine către operatorii telecom. Cu toate acestea, compania lansează în special în Asia mai multe modele de telefoane mid-range şi chiar câteva high-end, precum cele din gama Axon. Compania pare să se pregătească de lansarea noului Axon 2, care a ajuns deja pe bancul de teste al comisiei TENAA din China, deşi nu a fost încă anunţat în mod oficial.

Avantajul listării pe TENAA este că putem afla dinainte de lansare exact ce hardware se regăseşte în carcasa metalică a lui Axon 2. Acesta dispune de un display OLED de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) şi are la bază deja celebrul chipset Snapdragon 820 de la Qualcomm. La fel ca în cazul altor smartphone-uri high-end, Axon 2 integrează 2 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, cu posibilitatea de a adăuga carduri microSD de până la 128 GB. Din păcate, informaţiile despre capacitatea acumulatorului nu au fost dezvăluite, însă având în vedere restul caracteristicilor, acesta ar trebui să fie de minimum 3.000 mAh.

Camera foto de 20 megapixeli pe partea din spate ar trebui să ofere inclusiv filmare la rezoluţie 4K, în timp ce camera frontală de 8 megapixeli este deja standard pe majoritatea smartphone-urilor de top din China. Se pare că ZTE a ales pentru Axon 2 să folosească noul standard USB Type-C pentru încărcare, însă nu este clar dacă foloseşte standardul USB 3.1 sau 2.0.

Având în vedere că telefonul a ajuns deja în mâinile autorităţilor din China, ZTE Axon 2 ar putea fi anunţat foarte curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult