ZTE Iceberg: un concept de smartphone cu două „bretoane”

ZTE Iceberg: un concept de smartphone cu două „bretoane”

Există multe voci care condamnă utilizarea „bretonului” în design-ul unui smartphone, întrucât acesta elimină simetria dispozitivului. Ei bine, ZTE propune un concept care are nu unul, ci două decupaje în display, unul sus şi unul jos. Telefonul se numeşte „Iceberg” şi nu numai că propune un design ciudat al display-ului, ci şi al construcţiei exterioare, acesta fiind decoract cu colţuri transparente din sticlă.

Noul ZTE Iceberg a fost dezvăluit de către WinFuture cu imagini neoficiale, telefonul fiind în continuare în stadiu de prototip teoretic. Cel mai probabil, acesta nu există într-o formă fizică, iar lansarea unui astfel de dispozitiv în cursul anului 2018 este puţin probabilă.

ZTE pare să fi ales acest design pentru a putea oferi atât un display edge-to-edge, cât şi două difuzoare stereo pe partea din faţă, decupajele încorporându-le, alături de camera frontală şi senzorii frontali obişnuiţi. Pe aprtea din spate modelul Iceberg prezintă cameră cu doi senzori, un senzor de amprentă şi un conector magnetic, care ar putea fi folosit asemeni sistemului MotoMods de pe seria Moto Z.

Colţurile transparente din sticlă sunt însă foarte ciudate. Această construcţie sugerează că nu avem parte de o ramă metalică, cum ne-am obişnuit în ultimii câţiva ani. Astfel, un dispozitiv realizat exclusiv din sticlă ar putea fi extrem de fragil. Acesta este şi elementul care sugerează că momentan vorbim despre un simplu concept de design, care probabil că va fi modificat semnificativ înainte ca telefonul să ajungă pe piaţă.

Evident, nu avem informaţii despre configuraţia hardware a lui ZTE Iceberg, însă cu siguranţă compania chineză ar integra toate componentele de top într-un dispozitiv atât de diferit faţă de ceea ce putem găsi pe piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult