ZTE va lansa primul său terminal Firefox OS în următoarele luni

19.09.2012
ZTE va lansa primul său terminal Firefox OS în următoarele luni

ZTE, cel de-al patrulea producător de terminale mobile după Samsung, Nokia şi LG, este un luptător înverşunat care experimentează cu tot ce i se pare suficient de interesant. Urcată atât în bărcile Google şi Microsoft, ale căror sisteme de operare le foloseşte, compania nu a ezitat să experimenteze cu platforma x86 Medfield de la Intel şi, acum, si cu platforma software pentru mobile de la Mozilla.

Într-un interviu acordat celor de la Reuters, purtătorul de cuvânt al companiei a declarat că ZTE va lansa primul său terminal bazat pe Firefox OS undeva spre sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor. În acest moment, compania are un portofoliu în care se regăsesc preponderent terminale Android, platforma Windows Phone 7 fiind folosită pentru modelul Tania şi fiind promisă şi o lansare a unui model nou cu Windows Phone 8. Compania doreşte însă o extindere a opţiunilor oferite clienţilor iar Firefox OS a fost considerată o platformă suficient de interesantă pentru a semna un parteneriat cu Mozilla şi a demara proiectarea unui model special.

Firefox OS este un sistem de operare destinat terminalelor mobile care nu doreşte să aducă şi o nouă platformă pentru dezvoltarea aplicaţiilor, ci să fie doar o poartă exclusivă către aplicaţiile Web. La fel ca Android pe vremea când era doar un proiect în faşă sau Chrome OS, Boot to Gecko va oferi doar un kernel, drivere şi nivelul de abstractizare hardware (Gonk) necesar pentru pornirea unui mediu grafic HTML5 (Gaia) şi mediul pentru rularea aplicaţiilor care este bazat pe motorul de randare Gecko şi o serie API-uri Web publice.

ZTE, alături de Alcatel, au fost primele companii care şi-au anunţat intenţia de a dezvolta terminale mobile Firefox OS, aceseta urmând să fie destinate, în general, pieţelor în curs de dezvoltare.

Firefox OS, o alternativă viabilă pentru ZTE

Urmărește Go4IT.ro pe Google News