LG a prezentat noua serie de televizoare OLED, ULTRA HD şi LED pentru piaţa din România

LG a prezentat noua serie de televizoare OLED, ULTRA HD şi LED pentru piaţa din România

LG Electronics a dezvăluit noua colecţie de televizoare din 2014, conţinând cele mai avansate modele OLED, ULTRA HD şi LED, suportând platforma WebOS pentru Smart TV.

Colecţia include modelele de referinţă OLED cu ecran curbat (LG 55EA9800), dar şi inovaţii cum este GALLERY OLED (LG 55EA8800), un televizor elegant ce ia forma unui tablou de perete.

Televizoare OLED cu ecran curbat (LG 55EA9800)

Gama de televizoare LED include noi modelele Cinema 3D Smart TV cu diagonală de 32, 42 şi 55 inch şi televizoarele ULTRA HD, având diagonale de 55 inch. Toate acestea oferă funcţionalitate Smart TV, asigurată prin sistemul de operare webOS.

Televizoare OLED cu ecran curbat

Bazată pe nucleul linux, platforma Web OS a debutat pe tablete şi telefoane mobile ce rivalizau soluţiile bazate pe Android. Adaptat pentru rolul de home entertainment, sistemul Web OS motorizează acum televizoarele LG de ultimă generaţie (seriile ULTRA HD şi CINEMA 3D Smart), îmbunătăţind experienţa folosirii modului Smart TV.

Televizoarele ULTRA HD încorporează ecrane cu tehnologie IPS, procesor LG Tru-ULTRA HD Engine Pro cu funcţie de conversie a conţinutului SD,HD şi FULL HD pentru vizionare la calitate  apropiată 4K, respectiv algoritm Super Resolution pentru eliminarea artefactelor vizuale.

Interfaţa SmartTV cu design refăcut

Adaptată pentru noua generaţie de televizoare 4K, tehnologia LG CINEMA 3D permite vizionarea filmelor 3D fără să fim deranjaţi de efectul de pâlpâire caracteristic tehnologiilor 3D de generaţie mai veche, apelând la ochelari 3D puţin costisitori şi confortabil de purtat. La fel ca şi până acum, funcţia Cinema 3D include mod pentru conversia filmelor 2D în 3D, aplicabil inclusiv la vizionarea de conţinut 4k.

Şi cum un televizor trebuie să fie mai mult decât un simplu ecran, noile modele ULTRA HD includ sistem audio cu tehnologie ULTRA Surround, dezvoltat împreună cu Harman Kardon.

Televizor LG Cinema 3D

Lista dotărilor continuă cu suport pentru noul format de transmisie 4K HEVC 60p şi compatibilitate HDMI 2.0, necesare pentru accesul la conţinut 4K odată ce acesta va deveni disponibil la nivel mai larg.

LG Smart TV

Noua serie de televizoare LG din 2014 este disponibilă şi pentru piaţa din România, însă preţurile de vânzare vor fi cunoscute la momentul intrări acestora în stocurile magazinelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult