LG demonstrează televizorul pentru vacanţă, al cărui ecran poate fi rulat pentru transport

23.07.2014
LG demonstrează televizorul pentru vacanţă, al cărui ecran poate fi rulat pentru transport

Pregătite ca alternativă mai bună pentru ecranele TFT-LCD, cele cu tehnologie OLED au fost promovate mai mult pentru abilitatea de fi modelate şi în alte forme decât cele perfect plane, producătorii evitând să ofere dispozitive care lasă neprotejat ecranul fragil aflat la interior. Indiferent de forma aleasă, televizoarele OLED cu ecran curbat lansate anul acesta rămân în esenţă rigide, carcasa din plastic dur nepermiţând decât cel mult ajustări minore asupra formei ecranului. Însă tehnologia OLED permite mai mult decât atât, după cum arată şi clipul realizat cu prototipul unui televizor LG flexibil.

LG demonstrează televizorul cu ecran ce poate fi rulat pentru transport

Spre deosebire de ecranele LCD construite pe substrat din sticlă ce nu permite deformări, ecranele OLED (prescurtare pentru Organic Light-Emitting Diode) iau forma unei folii subţiri realizate din plastic şi alte materiale organice semiconductoare, produsul rezultat suportând foarte bine atât şocuri mecanice ocazionale cât şi deformări.

În practică, tehnologia încă neajunsă la maturitate a împiedicat până acum exploatarea acestor avantaje pe deplin, majoritatea dispozitivelor având ecranul OLED modelat după forma unei carcase rigide, cu rol de scut protector pentru componentele electronice delicate aflate la interior. Limitat pentru început la rezoluţia 1200×810 pixeli întinsă pe o suprafaţă cu diagonală 18”, prototipul primului televizor LG cu ecran ce poate fi rulat pentru transport pare promiţător, chiar dacă exemplarul expus pare să aibă ceva defecte.

Rămâne de văzut cât va dura până ce LG va aduce noul ecran de la stadiu de prototip la cel de produs comercial, accesibil publicului larg contra unui preţ potrivit pentru un accesoriu de luat în vacanţe.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult