LG promite ecrane flexibile OLED de 60″ până în 2017

16.07.2012
LG promite ecrane flexibile OLED de 60

Parte a unui program guvernamental sud-coreean, LG a anunţat iniţiativa de a produce până în 2017 un ecran OLED flexibil şi transparent cu o diagonală de 60″.

Urmând să facă parte din generaţia următoare de ecrane cu suport pentru rezoluţii de 7680 × 4320 pixeli, ecranul anunţat de LG, şi în a cărui producţie se va implica şi Avaco, va intra în faza de dezvoltare la sfârşitul acestui an, atunci când prima linie de producţie a ecranelor OLED flexibile construită de companie va deveni funcţională.

LG afirmă că vor trece circa doi ani până când primul prototip va putea fi prezentat lumii, tehnologia pe care o vor folosi urmând să folosească panouri din material plastic cu o matrice de pixeli RGB, diferită de tehnologia OLED utilizată în mod curent de televizoare, care foloseşte LED-uri OLED albe şi filtre de culoare.

Iniţiativa LG face parte din programul Future Flagship Program, care intenţionează să stimuleze avansul dezvoltării tehnologice în Coreea de Sud, creşterea competitivităţii în faţa rivalilor din China, crearea a 840.000 de locuri de muncă şi creşterea exporturilor de tehnologie cu peste 50 de miliarde de dolari anual.

LG OLED

Urmărește Go4IT.ro pe Google News