LG va prezenta primele sale televizoare Quantum Dot în cadrul CES 2015

LG va prezenta primele sale televizoare Quantum Dot în cadrul CES 2015

Atât Samsung cât şi LG au promovat insistent televizoarele cu ecrane OLED, însă costurile de producţie ale acestora nu au scăzut suficient de mult şi de repede pentru a le face accesibile. Dacă primii nu au făcut încă nici o declaraţie oficială clară, LG a confirmat că va lansa televizoare bazate pe tehnologia Quantum Dot pentru a putea oferi ceva mai bun decât banalul LCD dar mai ieftin decât piperatul OLED.

Tehnologia Quantum Dot le este bine-cunoscută utilizatorilor Sony, aceasta fiind implementată pe anumite televizoare Bravia şi pe câteva telefoane din gama Xperia Z sub numele Triluminos. Această tehnologie foloseşte proprietatea cristalelor cu dimensiuni nanometrice de a-şi modifica spectrul luminos în funcţie de dimensiunea lor fizică şi permite înlocuirea banalelor filtre RGB din ecranele LCD cu un strat emiţător superior. Conform LG, implementarea sa Quantum Dot va folosi cristale cu dimensiuni între 2 şi 10 nanometri şi va permite îmbunătăţirea saturaţiei, dinamicii şi acurateţei panourilor IPS cu circa 30 de procente.

Televizoarele LG bazate pe această tehnologie vor avea culori mai puternice şi mai frumoase, permiţându-i astfel companiei să ofere ceva superior actualelor modele LCD fără a speria utilizatorii cu preţuri prea ridicate. Primele televizoare care vor include tehnologia Quantum Dot vor fi modelele 4K cu diagonale de 55 şi 65 de inchi, acestea urmând să fie prezentate în mai puţin de o lună în cadrul expoziţiei CES 2015.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News