Panasonic anunţă primul televizor OLED Ultra HD cu capabilitate HDR din lume

06.01.2017
Panasonic anunţă primul televizor OLED Ultra HD cu capabilitate HDR din lume

Panasonic EZ1000 este primul  televizor OLED Ultra HD cu capabilitate HDR din lume, capabil să ofere procesare a imaginii la nivel profesional. Noul model a fost creat pentru a pune în valoare întregul potenţial de contrast şi culori al tehnologiei de ecran OLED.

Televizorul este echipat cu „Difuzoarele cu lame dinamice”, optimizate de către inginerii celebrului brand audio al companiei, Technics.

Panoul OLED HDR master prevăzut pe EZ1000 reprezintă un upgrade pentru ecranul oferit cu apreciatul model CZ950, în două aspecte esenţiale. Noul ecran poate reda luminozitatea maximă de aproximativ două ori mai bine decât un panou OLED convenţional. În al doilea rând, poate livra aproximativ întregul spaţiu de culoare DCI care a fost acceptat la scară largă ca fiind o componentă esenţială pentru producerea unei imagini cu domeniu dinamic ridicat (HDR), autentice.  Ecranul este augmentat cu un filtru Absolute Black (Negru Absolut), capabil să absoarbă lumina ambientală şi reflexiile, astfel încât partea unei imagini care trebuie să fie neagră este cu adevărat neagră. În plus, tonul magenta care afectează celelalte ecrane OLED în camere luminoase este eliminat complet.

Panasonic EZ1000 este echipat cu procesorul HCX2 Studio Colour, oferind cea mai avansată procesare video implementată de Panasonic într-un televizor de serie. O altă caracteristică importantă este precizia „Delta Zero”. Acest lucru înseamnă că, datorită sistemului 3D Look Up Table, similar cu cele utilizate de divizia de monitoare profesionale pentru transmisii şi realizare a filmelor, Panasonic EZ1000 poate oferi unele dintre cele mai precise culori din universul televiziunii.

De asemenea, procesorul HCX2 soluţionează una dintre cele mai mari probleme ale televizoarelor: pierderea detaliilor în zone ale imaginii care sunt aproape negre. Panasonic poate utiliza însă informaţiile acumulate la proiectarea televizoarelor cu plasmă pentru a compensa această caracteristică a tehnologiei panoului OLED, rezultând detalii sesizabile chiar şi în cele mai întunecate scene.

Televizorul Panasonic EZ1000 permite utilizatorilor profesionişti să încarce propriile sisteme 3D Look Up Table color de pe card SD sau memorie USB, dacă este necesar. De asemenea, modelul include setări de calibrare Imaging Science Foundation (isf)  şi este compatibil cu sistemul de calibrare Portrait Displays CalMAN.

În afara faptului că este compatibil cu standardul industrial HDR10 (PQ), EZ1000 va fi compatibil şi cu noul format HDR Hybrid Log Gamma. Acest lucru înseamnă că televizorul va fi compatibil cu noua generaţie de servicii de transmisie HDR aşteptate a fi lansate în 2017.

Parte din echiparea televizorului, difuzorul cu lame dinamice include nu mai puţin de 14 unităţi de difuzoare (opt woofere, patru difuzoare de medii şi două tweetere, plus un radiator pasiv quad pentru a amplifica sunetele joase).

Sistem de operare inteligent

Panasonic EZ1000 foloseşte sistemul de operare My Home Screen 2.0, conceput pentru a oferi utilizatorilor o experienţă plăcută şi intuitivă prin intermediul tuturor surselor de conţinut disponibile în prezent telespectatorilor.

Noul sistem de operare include funcţii precum foldere favorite pentru utilizatori multipli, un buton My App pe telecomandă care poate fi personalizat pentru acces mai rapid la conţinutul dumneavoastră preferat şi o aplicaţie Media Player modernizată care acceptă conţinutul 4K HDR10 şi conţinutul Hybrid Log Gamma.

Disponibilitate

Televizorul EZ1000 de 65” va fi disponibil în Europa începând cu  iunie 2017.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult