Samsung inovează ecranele LCD

27.08.2007
Samsung inovează ecranele LCD

Samsung prăgăteşte o serie de inovaţii în domeniul ecranelor LCD pe care le va prezenta în cadrul IMID (International Meeting on Information Display), ce va avea loc în Corea zilele umătoare.

Deja cel mai mare producător de panouri TFT-LCD, Samsung plănuieşte să îşi expandeze gama de produse. De aceea şase noi display-uri cu diagonala de 52″ vor vedea lumina blitzurilor, ce beneficiază de calitate a imaginii sporită faţă de generaţiile precendente. Tehnologia „Local Diming” dezvoltată de coreeni permite atingerea unui contrast mult mai real, prin iluminarea LED precisă a diverselor zone. Astfel, suprafaţa ce trebuie luminată nu va afecta şi pe cea din jurul său, imaginea fiind redată mult mai fidel.

În domeniul ecranelor pentru telefoane mobile, Samsung va lansa o serie de noi display-uri. Cel mai aşteptat este probabil cel de 3″ cu rezoluţie VGA, însă nici cel de 2,1″ cu un consum foarte mic de energie, sau touchscreen-ul de 7″ nu pot fi mai prejos.

Samsung LCD 70

Noi produse destinate publicităţii, precum LCD-ul de 70″ DID (digital information display), cel mai mare display de acest timp aflat în producţie, sau ecranele de 46″ cu margini foarte înguste, ce permit crearea unor panouri LCD gigantice din mai multe piese, vor fi şi ele prezentate în cadrul IMID. De asemenea, tehnologia e-paper va avea un cuvând de spus, Samsung pregătind un display de acest tip de mărimea unei coli A4, ce poate reda imagini color.

Inovaţiile nu se vor opri aici. Probabil că Samsung mai are şi alţi aşi în mânecă, de aceea evenimentul IMID trebuie privit cu mare interes. În plus, este de aşteptat ca şi alţi mari producători, ca Sony, Philips sau Panasonic, să sosească cu propriile noutăţi în domeniul LCD-urilor…

Urmărește Go4IT.ro pe Google News