Sony aduce în Europa produsele Google TV

03.04.2012
Sony aduce în Europa produsele Google TV

Sony pregăteşte consumatorilor europeni o nouă ofertă de produse bazate pe platforma Google TV, aşteptate să ajungă pe rafturile magazinelor în perioada lunii septembrie.

Sony Google TV

Din informaţiile dezvăluite de ziarul francez Les Echos, aflăm că oferta de început va cuprinde două produse: un dispozitiv de tip set-top-box de sine stătător, cu preţ de aproximativ 200 euro şi un player Blu-ray asemnănător modelului Sony NSZ-GT1, încadrat la un preţ de 300 euro.

Sony NSZ-GT1

Deşi lansarea iniţială va avea loc în Franţa, noile produse Google TV sunt aşteptate cam în aceiaşi perioadă şi în magazinele din Marea Britanie, Spania şi Germania.

Din detaliile făcute publice aflăm că telecomenzile livrate includ şi un buton Google Play pentru acces direct la serviciul de conţinut media oferit de Google, respectiv buton pentru acces la serviciile Sony Video Unlimited şi Music Unlimited. În ceea ce priveşte serviciul Google Music, încă neaccesibil din afara Statelor Unite, prezenţa suportului este menţionată, dar fără a da detalii suplimentare.

Telecomandă Sony Google TV

Ipoteza unei lansări pe perioada verii a serviciului Google TV a fost confirmată şi de către Eric Schmidt, CEO-ul Google, acesta afirmând că „până la jumătatea anului 2012 majoritatea televizoarelor pe care le găsim în magazine vor avea integrat serviciul Google TV„. Ţinând cont de faptul că până acum Sony este singura companie care oferă produse din gama Google TV, afirmaţia nu are prea mari şanse să devină realitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult