Sony lansează seria de televizoare 4K HDR BRAVIA Z şi anunţă disponibilitatea seriilor BRAVIA 4K HDR în Europa

21.07.2016
Sony lansează seria de televizoare 4K HDR BRAVIA Z şi anunţă disponibilitatea seriilor BRAVIA 4K HDR în Europa

Sony lansează seria de televizoare 4K HDR BRAVIA ZD9, următoarea generaţie în materie de tehnologie privind calitatea imaginii pentru televizoare. Noua gamă Z devine piesa de rezistenţă a gamei premium de televizoare Sony cu tehnologie 4K HDR, care include modelele premiate XD93 şi XD940. Noua abreviere „Z” reprezintă un important pas înainte în materie de tehnologie de display. Tehnologia 4K High Dynamic Range (HDR) oferă un contrast puternic şi culori mai clare, naturale şi redă conţinutul aşa cum l-au înregistrat creatorii lui.

Totodată, Sony anunţă disponibilitatea a cinci noi serii de televizoare 4K HDR: XD83, XD80, XD75, XD70 şi SD80. Create pentru a se încadra în camere de diferite dimensiuni, toate televizoarele Sony BRAVIA 4K HDR promit o experienţă superioară de vizionare 4K, precum şi o calitate apropiată de 4K a conţinutului convertit din surse HD.

Noua gamă de televizoare BRAVIA ZD9 cu 4K HDR foloseşte procesorul de imagine 4K „X1 Extreme” şi tehnologie de iluminare Backlight Master Drive, pentru a obţine un contrast superior şi o paletă de culori foarte exactă, respectiv o textură fină şi în culori mult mai naturale faţă de versiunea anterioară.

Procesorul de imagine 4K X1 Extreme a fost dezvoltat pentru a oferi experienţa vizuală supremă în format 4K HDR. În plus, acesta poate procesa cu 40% mai multe imagini în timp real comparativ cu procesorul 4K X1. De asemenea, încorporează trei tehnologii noi – remasterizare HDR bazată pe obiecte, procesare dublă de baze de date şi Super Bit Mapping 4K HDR.

Prin analizarea imaginilor din fiecare scenă şi corectarea culorilor şi a contrastului fiecărui obiect în mod individual, tehnologia de remasterizare bazată pe obiect poate reproduce în detaliu textura imaginilor. Această tehnologie îmbunătăţeşte calitatea conţinutului standard HD până aproape de calitatea 4K HDR.

În plus, procesorul 4K HDR X1 Extreme dispune de o bază de date exclusivă Sony pentru reducerea zgomotului. Căutând prin mii de tipare de imagine, sistemul de procesare a bazei de date elimină zgomotul nedorit şi îmbunătăţeşte calitatea fiecărei imagini până la claritate 4K.

Tehnologia Super Bit Mapping 4K HDR creează o imagine rafinată, naturală. Dispunând de un sistem de procesare a semnalului pe 14 biţi,  procesorul dispersează benzile de culoare pe 8 biţi (FHD) sau pe 10 biţi (4K), amplificând gradaţia echivalentă pe 14 biţi cu de 64 de ori mai multe niveluri de culoare. Tehnologia permite redarea fidelă a  chipurilor, a apusurilor de soare şi altor zone cu gradaţii subtile de culoare. Cu ajutorul celor trei tehnologii, procesorul X1 Extreme reproduce o gamă largă de conţinut la o calitate 4K HDR.

Gama ZD9 de televizoare BRAVIA 4K HDR este echipată cu tehnologia de iluminare Backlight Master Drive, pe care Sony a prezentat-o sub formă de prototip la CES 2016. Backlight Master Drive este o tehnologie care oferă un control mai precis al iluminării, furnizând în acelaşi timp luminozitate şi contrast mai mari pentru a capta adevăratul potenţial al 4K HDR. Tehnologia Backlight Master Drive combină o structură densă LED cu un algoritm de iluminare foarte precis şi un design optic unic. Anterior, reglarea locală a luminii era controlată în zone compuse din mai multe LED-uri. În combinaţie cu cel mai recent algoritm de iluminare exactă, controlul LED discret al Backlight Master Drive este capabil să regleze individual fiecare LED.

Structura optică  proiectată cu un fascicul LED calibrat grupează lumina LED emisă într-un loc şi concentrează zona de acţiune mai precis pentru a afişa un contrast mai mare. Acest lucru reduce, de asemenea, difuziunea luminii şi efectul de flare, care pot fi observate pe alte televizoare din gama LED.

Televizoarele BRAVIA ZD9 dispun de un design creat pentru o experienţă optimă. Privit din faţă, televizorul emană rafinament, cu o ramă neagră  care le permite utilizatorilor să se bucure de puterea uimitoare a 4K HDR. În spate, cablurile sunt ascunse, dispozitivul oferind un aspect elegant din orice unghi.

Gama de televizoare BRAVIA ZD9 4K HDR funcţionează pe platforma Android TV cu interfaţă Sony. De la transmisiuni TV în direct la servicii video pe internet, noua interfaţă a barei ”Content bar” include funcţia avansată de navigare prin conţinut şi funcţia de căutare vocală. Noua bară ”Content bar” include o funcţie de filtrare a categoriilor (disponibilitatea depinde de regiune). În loc să selecteze un program dintr-un grup de canale, utilizatorii pot alege foarte uşor din categoria preferată, cum ar fi sport, muzică sau ştiri.

Gama ZD9 de televizoare BRAVIA 4K HDR include modele cu diagonale de 65”, 75” şi 100”. Modelul cu diagonala de 100 inch include stativ de podea/de masă. Modelele cu diagonala de 75 inch/65 inch includ doar stativ de masă. Noua gamă ZD9 de televizoare Sony BRAVIA 4K HDR va fi disponibilă în Europa din 2016.

Seriile de televizoare Sony BRAVIA cu 4K HDR XD83, XD80, XD75, XD70 şi SD80 vor fi disponibile în oferta principalilor retaileri europeni în curând. Preţurile variază în funcţie de ţară şi retaileri.

Philips a lansat în România a doua generaţie de televizoare cu Android

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult