Bisericile „hotspot” ar putea fi soluţia la problema accesului la internet în zonele rurale

21.02.2018

În multe zone rurale accesul la internet reprezintă în continuare o problemă, chiar şi în ţările dezvoltate. În Marea Britanie, problema ar putea fi rezolvată printr-un nou parteneriat. Acesta a fost semnat între stat şi Biserica Anglicană.

 

Astfel, bisericile şi alte proprietăţi ale organizaţiei vor putea găzdui infrastructură telecom. Este vorba, printre altele, despre celule 4G şi reţele Wi-Fi cu acoperire mare.

 

CITEŞTE ŞI: Pielea electronică poate afişa în timp real informaţii despre semnele vitale ale unui pacient

 

În schimb, parohiile vor primi bani de la stat şi operatorii telecom pentru serviciile de găzduire. Biserica Anglicană deţine peste 16.000 de clădiri, dintre care două treimi sunt situate în zone rurale.

 

Un parteneriat similar ar fi binevenit şi în România. La sfârşitul anului trecut, aproape 700 de localităţi nu aveau acces la internet de mare viteză. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult