Clever Buoy este o baliză care foloseşte inteligenţa artificială pentru a alerta oamenii de prezenţa rechinilor

30.03.2018

Un bărbat a inventat o baliză inteligentă, numită Clever Buoy. Aceasta foloseşte inteligenţa artificială pentru a identifica vietăţi marine de mari dimensiuni. Baliza australianului Craig Anderson poate alerta oamenii de pe plajă atunci când în apropiere se află rechini.

 

Senzorii şi camerele dispozitivului pot identifica un animal după modul în care acesta înoată. Clever Buoy este conectată la un satelit, prin intermediul căruia transmite datele către un centru de control. Baliza foloseşte panouri solare pentru a genera energia necesară funcţionării.

Tehnologia a fost instalată deja pe celebra plajă Bondi Beach, dar şi în City Beach din Perth. Astfel de sisteme vor fi instalatre în curând şi în California. Închirierea tehnologiei costă un oraş între 10.000 şi 15.000 de dolari pe lună.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult