Cum calibrezi bateria la smartphone astfel încât să indice corect procentul de încărcare

07.03.2017

După o vreme, procentul afişat pe ecran pentru bateria unui smartphone nu mai indică exact nivelul de încărcare al acumulatorului. Din fericire există o soluţie simplă, testată de specialişti, la această problemă.

 

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să laşi smartphone-ul să se descarce complet, adică până se stinge singur din lipsă de energie. Vei ştii asta sigur atunci când apeşi butonul de Power şi nu se întâmplă nimic sau apare pentru scurt timp pe ecran o imagine cu o baterie descărcată.

Apoi telefonul se conectează la priză, stins, şi se aşteaptă încărcarea completă a bateriei fără a face nimic în acest timp: nu apeşi niciun buton, nu îl deconectezi. Majoritatea telefoanelor arată că sunt încărcate complet atunci când LED-ul de notificări devine verde. 

 

 

La final se porneşte telefonul, cu cablul conectat, şi se verifică dacă nivelul bateriei este la 100%. Abia apoi se deconectează cablul.

 

După acest proces simplu bateria este calibrată. Este recomandat să repetaţi paşii de mai sus cel puţin de două ori pe an. 

 

Calibrarea bateriei nu va îmbunătăţi autonomia acesteia. În timp, acumulatorii îşi pierd din capacitatea de a reţine energie. Pentru ca aceştia să fie „sănătoşi” cât mai mult timp este recomandat să îi ţineţi încărcaţi în intervalul 20 – 80%. Mai simplu, când bateria ajunge la 20% puneţi telefonul la încărcat, iar când ajunge la 80% deconectaţi cablul. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult