Cum se descurcă noile smartphone-uri Nokia pe piaţă? Avem primele cifre, iar acestea sunt surprinzătoare

13.02.2018

Smartphone-urile Nokia au revenit în forţă pe piaţă anul trecut, cu sistem de operare Android. Compania care deţine licenţa pe piaţa de telefoane inteligente, HMD Global, a lansat mai multe modele atractive. Printre acestea se numără Nokia 8, Nokia 6 sau Nokia 7.

 

Cum se descurcă marca pe piaţa globală? Destul de bine. HMD Global a vândut 4,4 milioane de smartphone-uri în ultimul trimestru (T4) din 2017.

 

Potrivit firmei Counterpoint, marca a depăşit, în perioada respectivă, branduri precum: Sony, OnePlus, Google (Pixel) sau HTC. Astfel, în T4 2017 Nokia s-a situat pe locul 11 în topul celor mai mari producători mondiali de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă de 1%.

 

Alte mărci depăşite de Nokia în ultimele trei luni din 2017 au fost: Lenovo, ASUS, Alcatel şi Meizu.

 

Dacă sunt luate în calcul toate modelele de telefoane vândute (inclusiv dumbphones), Nokia s-a situat, în perioada octombrie – decembrie a anului trecut, pe locul 6 la nivel global, cu 20,7 milioane de unităţi livrate (cotă de piaţă de 5%). 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult