Drona umbrelă foloseşte inteligenţa artificială pentru a proteja utilizatorul de ploaie

12.06.2018
Asahi Power Service, o companie din Japonia, a conceput o dronă umbrelă. Aceasta zboară deasupra capului utilizatorului pentru a-l proteja de ploaie. Deşi este numită Free Parasol, drona nu este gratuită. Dispozitivul va costa, când va ajunge pe piaţă anul viitor, 273 de dolari. 
 
Free Parasol foloseşte inteligenţa artificială pentru a putea urmări cu precizie utilizatorul. Acesta va trebui să spere că totul funcţionează impecabil. Asta deoarece o astfel de dronă va cântări, în versiunea finală, 1 kg. Acum cântăreşte 5 kg, iar elicele nu sunt protejate. 

Free Parasol va putea zbura, cu bateria încărcată complet, timp de 60 de minute. Totuşi, nu oricine o va putea folosi. În Japonia dronele sunt interzise în zonele dens populate. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult