Nike ne duce „Înapoi în Viitor”, confirmând pentru 2019 lansarea unor pantofi care îşi leagă şireturile automat

Nike ne duce „Înapoi în Viitor”, confirmând pentru 2019 lansarea unor pantofi care îşi leagă şireturile automat

Filmul Back to the Future II (Înapoi în Viitor II) a reprezentat o adevărată revelaţie pentru fanii articolelor de încălţăminte sportivă, arătând un viitor în care încălţămintea „inteligentă” se adaptează automat pentru potrivire perfectă cu piciorul tău, prinzând şireturile şi activând funcţii avansate pentru confort.

Urmând exemplul filmului devenit între timp un clasic, Nike a realizat o pereche de pantofi sport cu aşa-numitele „power-laces” pe care fanii filmului au sperat să le cumpere din magazine la un moment dat. Anii anteriori, compania a oferit o ediţie limitată a pantofilor M.A.G. din Back to the Future la licitaţie, însă în 2019 vom putea cumpăra un nou model de pantofi inteligenţi cu tehnologie „adaptivă”, potriviţi mai ales pentru jucătorii de baschet.

Modul în care pantofii HyperAdapt vor lega şireturile automat este ingenios şi seamănă cu cel din film, însă mecanismul este uşor modificat pentru a se potrivit cu condiţiile lumii reale. Atunci când utilizatorul introduce piciorul în pantof, un senzor poziţionat sub călcâi activează strângerea automată a şireturilor. Acestea se strâng până la un nivel considerat confortabil de utilizator. Intensitatea de strângere poate fi setată manual pentru ca pantofii să strângă automat şireturile la acelaşi nivel, la nevoie însă fiind posibilă şi ajustarea manuală a folosind două butoane poziţionate pe lateral.

Pentru a intra în posezia unei perechi de pantofi HyperAdapt, va trebui să scoatem din buzunar aproximativ 350 de dolari, mult mai puţin decât cei 720 dolari ceruţi pentru încălţămintea în serie limitată oferită anul anterior. Alături de şireturile cu motor de strângere, Nike a implementat şi LED-uri colorate în aceşti pantofi, a căror funcţie nu este încă destul de clară. Ştim însă cu destulă siguranţă că Nike a încorporat în talpa pantofilor un sistem de suspensie cu arcuri, care ar trebui să confere pasionaţilor de sport un avantaj competitiv.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult