Google Maps disponibil în versiune beta prin CarPlay pe iOS 12

Google Maps disponibil în versiune beta prin CarPlay pe iOS 12

În ultimii câţiva ani, Apple a început să deschidă din ce în ce mai mult sistemul de operare iOS, spre fericirea dezvoltatorilor software, care pot să adauge şi mai multă funcţionalitate în aplicaţiile lor. În ciuda faptului că Google deţine platforma rivală Android, compania se numără printre cei mai mari dezvoltatori de iOS, demonstrând asta din nou prin lansarea unei versiuni beta de Google Maps, compatibilă cu sistemul de conectivitate auto CarPlay de la Apple.

Până în prezent, Apple nu permitea dezvoltatorilor de aplicaţii să publice propriile soluţii de navigaţie pentru CarPlay, limitând utilizatori doar la Apple Maps. Chiar dacă în anumite oraşe foarte dezvoltate, Apple Maps funcţionează decent, adevărul este că Google Maps oferă o experienţă mai bună de utilizare în tot restul lumii, unde Apple încă nu oferă servicii complete de navigaţie. Astfel, odată cu iOS 12, care este aşteptat în cursul zilei de astăzi, anumiţi utilizatori ai sistemului de operare Apple vor putea să testeze şi noua aplicaţie de hărţi pentru maşini.

Aplicaţia Google Maps pentru CarPlay aduce aspectul vizual familiar al hărţilor, atât în modul de navigaţie, cât şi în cel de afişare al imaginilor din satelit, însă păstrează aceeaşi interfaţă pe care utilizatorii ştiu deja să o utilizeze de la Apple Maps. Astfel, toate meniurile sunt identice, tranziţia între cele două aplicaţii putând fi instantă.

Galerie foto

Există în meniu posibilitatea de a seta adrese preferate, un loc de muncă şi adresa de acasă, navigaţie rapidă către cea mai apropiată benzinărie şi posibilitatea de a realiza rute ocolind autostrăzile sau staţiile de taxare. Desigur, alte funcţionalităţi mai avansate prezente în aplicaţia obişnuită pentru mobil nu vor fi accesibile la volan, întrucât ar putea pune în pericol siguranţa utilizatorului, prin navigaţie prin prea multe meniuri sau afişarea de conţinut „bogat” cu fotografii şi alte informaţii în format text.

Nu este clar cine şi cum poate primi acces la Google Maps beta pentru CarPlay. Este posibil ca versiunea finală, accesibilă tuturor, să fie lansată în săptămânile următoare, după ce ajung pe piaţă şi noile modele iPhone XS şi XS Max. Apple a confirmat în cadrul WWDC şi faptul că Waze va fi compatibil cu iOS12 şi CarPlay, însă momentan nu ştim când va fi lansată această versiune.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult