Volvo va limita viteza tuturor vehiculelor sale de generaţie nouă pentru a creşte siguranţa pasagerilor

05.03.2019
Volvo va limita viteza tuturor vehiculelor sale de generaţie nouă pentru a creşte siguranţa pasagerilor

Volvo este o companie auto recunoscută în piaţă în special pentru sistemele sale de siguranţă şi construcţia solidă a vehiculelor sale, deci anunţul că începând cu anul următor nicio persoană nu va mai fi rănită sau ucisă într-o maşină produsă în fabricile sale, nu este tocmai ieşit din comun. Totuşi, modul în care Volvo speră să atingă această performanţă s-ar putea să îi supere pe cei pasionaţi de viteză, întrucât compania promite să limiteze din software performanţa software pentru toate maşinile noi.

Începând cu anul 2020, Volvo va impune o limită strictă de 180 km/h pentru toate vehiculele sale. Este vorba exclusiv despre modelele din generaţia „2021”, care vor ajunge pe piaţă anul viitor, indiferent de variantă, model sau performanţă a motorului. Compania consideră că viteza excesivă este cauza principală a multor accidente rutiere, iar impunerea unui prag superior ar trebui să ajute la minimizarea victimelor, speră compania, la zero, în cazul accidentelor cu vechicule Volvo.

CEO-ul şi preşedintele Volvo Cars, Håkan Samuelsson, a declarat în urma cestui anunţ următoarele:

„Volvo este lider în materie de siguranţă: mereu am fost şi mereu vom fi. Datorită cercetărilor noastre, suntem conştienţi de zonele ce ridică probleme atunci când vine vorba de a pune capăt rănirilor grave şi accidentelor mortale în maşinile noastre. Poate limitarea vitezei maxime nu va rezolva toate problemele, dar merită implementată pentru a putea salva chiar şi o singură viaţă.”

Alţe eforturi pentru a ajunge la zero decese sau victime în interiorul maşinilor Volvo sunt concentrate în zona de sisteme de siguranţă. Compania cercetează modul în care combinaţia dintre controlul inteligent al vitezei şi tehnologia GPS să crească siguranţa pasagerilor, dar şi celorlalţi participanţi la trafic prin limitarea automată a vitezei automobilelor în apropierea şcolilor sau spitalelor.

Volvo recunoaşte că alte cauze pentru decesele în accidente rutiere sunt conducerea sub influenţa alcoolului sau drogurilor şi neatenţia cauzată în special de telefoane mobile. Compania va ţine un eveniment dedicat siguranţei în trafic în Gothenburg, Suedia, pentru a oferi soluţii şi pentru aceste probleme.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult