Google sărbătoreşte 15 ani de la lansarea serviciului Gmail

01.04.2019
Google sărbătoreşte 15 ani de la lansarea serviciului Gmail

Exact acum 15 ani, pe 1 aprilie, Google lansa versiunea pentru web browser a serviciului Gmail, unul dintre cele mai de succes produse ale companiei.

Prins între închiderea alternativei eşuate Google Inbox şi închiderea reţelei Google+ programată pentru ziua următoare, Gmail este mai puternic ca niciodată, Google folosind ocazia acestei aniversări pentru a anunţa noi funcţii interesante.

Pe lista noutăţilor intră îmbunătăţiri aduse funcţiei Smart Compose, şi posibilitatea de a programa mesajele email pentru a fi trimise la o dată din viitor.

Promiţând autocompletarea mesajelor pe măsură ce tastezi, funcţia Smart Compose se va putea adapta de acum stilului tău de a scrie, spre exemplu ajustând formulele de salut de la începutul şi sfârşitul mesajelor. O altă noutate este completarea automată câmpului unde este descris subiectul mesajului, Smart Compose derivând expresia potrivită din textul mesajului.

De acum, funcţia Smart Compose este disponibilă pe toate dispozitivele Android care au instalat clientul Gmail (până acum, Smart Compose era o exclusivitate pentru telefoanele din seria Pixel 3), suportul pentru iOS urmând să fie disponibil în curând.

Similară funcţiei de programare a postărilor în reţeaua Facebook, opţiunea Schedule din clientul Gmail poate fi accesată din meniul suplimentar ataşat butonului Send. Mesajele astfel programate rămân disponibile până la data setată pentru trimitere, timp în care mai pot fi editate sau anulate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult