YouTube opreşte comentariile pe clipurile cu şi pentru minori în urma plângerilor că acolo activau pedofili

01.03.2019
YouTube opreşte comentariile pe clipurile cu şi pentru minori în urma plângerilor că acolo activau pedofili

Nu pare să treacă un an fără ca YouTube să intre într-o altă controversă legată de conţinutul publicat de utilizatori şi de comportamentul acestora. După probleme legate de arme, conspiraţii şi rasism, pedofilia este noul motiv pentru care partenerii companiei ameninţă să îşi retragă reclamele de pe serviciul de streaming video. În consecinţă, YouTube a decis să ia acţiune şi să oprească complet comentariile de la clipuri în care apar persoane minore.

După multe plângeri, YouTube a confirmat faptul că platforma sa are o problemă, în clipurile dedicate copiilor fiind prezenţi în comentarii mai mulţi utilizatori care încearcă să atragă minori. Întrucât companiile care cumpără spaţiu de reclamă pe clipuri pentru copii au ameninţat că îşi retrag suportul atât timp cât astfel de practici sunt acceptate pe platformă, YouTube nu a avut de ales decât să ia o decizie rapidă.

Momentan, toate clipurile cu şi pentru minori au comentariile complet închise. Zeci de milioane de clipuri video publicate pe YouTube nu mai afişează secţiunea de comentarii, iar conturile care au fost raportate pentru comportament ciudat, care să atragă copiii în conversaţii, au fost suspendate. YouTube va lucra acum pentru a realiza un algoritm care să depisteze automat astfel de comportament.

Desigur, totul se va întoarce la normal imediat ce YouTube pune la punct sistemele de protecţie, care vor asigura în viitor experienţa de utilizare a copiiilor şi va scădea riscul pentru aceştia de a intra în contact cu pedofilii care folosesc platforma.

De curând au fost descoperite şi alte clipuri video pentru copii care încălcau regulamentul YouTube, care erau modificate să includă mesaje care încurajau la sinucidere. Probabil că părinţii care îşi lasă copiii nesupravegheaţi pe platforma de video sharing de la Google ar trebui să monitorizeze mai atent activitatea acestora.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult