Samsung Space Monitor ar putea fi cea mai bună alegere pentru echiparea unui birou înghesuit

04.01.2019
Samsung Space Monitor ar putea fi cea mai bună alegere pentru echiparea unui birou înghesuit

Chiar dacă nu se compară cu vechile monitoare CRT, cele de tip LCD încă ocupă spaţiu preţios pe masa de birou, utilizatorii având puţine opţiuni pentru achiziţionarea unui monitor PC cu adevărat compact.

Numit sugestiv Space Monitor, noul produs Samsung este gândit pentru a fi sprijinit între masa de birou şi peretele aflat imediat în spate. Spre deosebire de sistemele dedicate pentru fixarea de perete, Samsung Space Monitor nu necesită găurirea peretelui şi fixarea permanentă cu şuruburi, oferind în schimb toate avantajele unui astfel de produs.

Atunci când vrei să aduci imaginea mai aproape, braţul articulat permite apropierea şi înclinarea ecranului, chiar până la nivelul mesei de birou. Cablurile sunt ascunse în piciorul de susţinere şi ies sub nivelul mesei de birou, încât nimic nu este lăsat la vedere.

Ecranul QHD cu diagonală de 27” este încadrat cu o ramă aproape invizibilă, doar partea de jos conţinând o bandă neagră deloc deranjantă. Pentru cei mai pretenţioşi, Samsung oferă o versiune Space Monitor cu ecran de 32” şi rezoluţie 4K, disponibil pentru suma de 500 dolari. Ambele modele folosesc panouri LCD cu tehnologie VA, promiţând calitate bună a imaginii la un cost rezonabil. Din păcate, pasionaţii de jocuri PC nu vor fi impresionaţi de rata de actualizare a imaginii limitată la 60Hz şi timpul de răspuns estimat la 4ms.

Astfel, Samsung Space Monitor pare mai degrabă o soluţie pentru birouri elegante şi divertisment, dar fără calităţi deosebite la partea de gaming.

Probabil, vom vedea noile monitoare Samsung la ediţia CES 2019, disponibilitatea în magazine urmând să fie asigurată spre jumătatea acestui an.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult