Windows 10 va aloca minim 7GB spaţiu de stocare suplimentar, rezervat permanent pentru instalarea de actualizări

10.01.2019
Windows 10 va aloca minim 7GB spaţiu de stocare suplimentar, rezervat permanent pentru instalarea de actualizări

Versiunea Windows 10 Spring 2019 vine cu o cerinţă în plus, impusă de Microsoft pentru a evita apariţia de erori în timpul procesului de instalare.

Aparent, unul dintre motivele pentru care instalarea Windows 10 Optober Update distribuită spre finalul anului trecut a mers atât de prost este lipsa spaţiului de stocare suficient. Problema a generat situaţii neanticipate în testele interne făcute de Microsoft, cum ar fi manifestarea bug-ului în care mutarea nereuşită a unor fişiere aparţinând utilizatorilor a fost urmată de ştergerea directoarelor respective, cu tot cu documentele lăsate în urmă.

Numit “Reserved storage”, spaţiul de stocare păstrat ca rezervă poate fi majorat peste pragul de 7GB, în funcţie de tipul actualizărilor instalate. În restul timpului, Windows 10 va folosi memoria „de rezervă” pentru a face loc fişierelor temporare ce apar în folosirea normală a PC-ului, evitând astfel probleme cu funcţionarea aplicaţiilor. Fiind vorba de fişiere temporare, acestea pot fi purjate automat atunci când este nevoie spaţiu pentru procesarea actualizărilor Windows.

Pentru majoritatea PC-urilor cu Windows 10 noua cerinţă obligatorie nu va pune nici un fel de probleme, însă posesorii tablete şi laptopuri low-cost ar putea să rămână şi fără puţinul spaţiu lăsat pentru instalarea de aplicaţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult