HMD Global a anunţat oficial Nokia 9 PureView, primul telefon cu cinci camere foto. Specificaţii, preţ şi data de lansare

25.02.2019
HMD Global a anunţat oficial Nokia 9 PureView, primul telefon cu cinci camere foto. Specificaţii, preţ şi data de lansare

Nokia a anunţat ieri, 24 februarie, în cadrul unui eveniment de prezentare pe care l-a ţinut cu ocazia MWC 2019 o nouă gamă de smartphone-uri şi chiar un feature phone. Noua serie este condusă de mult aşteptatul Nokia 9 PureView, primul smartphone de pe piaţă cu cinci camere foto pe partea din spate, şi urmată de mai multe modele mid-range şi entry-level precum Nokia 4.2, Nokai 3.2 şi Nokia 1.1 Plus. În cele din urmă, Nokia a prezentat şi Nokia 210, un telefon „clasic” cu butoane, care poate fi conectat la internet.

Nokia 9 PureView – Specificaţii

Spre diferenţă de alte smartphone-uri de pe piaţă, Nokia a ales să folosească un hardware de top, însă într-o configuraţie mai degrabă potrivită pentru 2018, decât pentru 2019. Vorbim despre un dispozitiv echipat cu un ecran OLED QHD+ de 5,99” fără decupaje sau orificii pentru cameră, cu spaţiu negru deasupra şi sub acesta. În interior găsim un Snapdragon 845, modelul de top de anul trecut de la Qualcomm, cât şi o configuraţie 6 + 128 GB (RAM/ROM). Din păcate, acest model, în ciuda faptului că este livrat şi în versiune dual-SIM, nu integrează un cititor de carduri microSD.

Alte caracteristici importante sunt acumulatorul de 3.320 mAh, capabil de încărcare rapidă la 18 W şi încărcare wireless Qi la 10W, rezistenţă la apă şi praf la standardul IP67, un senzor de amprentă optic integrat în display şi sistemul de operare Android 9.0 „curat” pre-instalat. Acesta este un smartphone din gama Android One, Nokia promiţând 3 ani de actualizări de securitate pentru Nokia 9 PureView. Cel mai probabil însă, acesta va primi şi încă două versiuni noi de Android, versiunile Q şi R.

Fiind un smartphone capabil să ofere încărcare wireless, ambele părţi ale sale sunt acoperite cu panouri de sticlă Gorilla Glass 6, acestea fiind lipite de o ramă din aluminiu. Telefonul va fi disponibil într-o singură variantă de culoare: Midnight Blue.

Ecran 5,99”, QHD+
Sistem de operare Android 9.0 (Android One)
Chipset Snapdragon 845
Procesor octa-core (4 x Kryo 385 Gold @ 2.8 GHz + 4 x Kryo 385 Silver @ 1.7GHz)
Procesor grafic Adreno 630
RAM 6 GB
Stocare 128 GB
Card nu
Date HSPA, LTE 
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0
USB USB Type-C
Cameră foto

Cameră cu cinci senzori

  • 2 x 12MP f/1.8 (RGB)
  • 3 x 12MP f/1.8 (monocrom)
Filmare video 3840 x 2160 pixeli @ 30 FPS 
Cameră foto frontală 20 MP f/1.8
Baterie 3.320 mAh
Dimensiuni 155 x 75 x 8mm
Greutate 172 grame
Culori Midnight Blue
Altele NFC, senzor de amprentă în display, încărcare rapidă 18W, încărcare wireless 10W
 

Galerie foto

 

Nokia 9 PureView – Camera

Desigur, sistemul inovativ de camere foto este probabil cea mai importantă componentă din Nokia 9. Compania HMD a dezvoltat alături de compania Light un sistem care integrează cinci senzori de 12 megapixeli cu diafragmă f/1.8. Toate lentilele beneficiază de aceeaşi distanţă focală, două dintre camere fiind RGB (color), iar trei dintre ele monocrome (alb-negru). Software-ul Nokia captează până la 5 cadre simultan şi combină informaţiile într-o singură fotografie, care captează mai multe detalii şi oferă posibilitatea de a focaliza în oricare punct al fotografiei, fiind înregistrate până la 1.200 de straturi de informaţie de adâncime.

Acest lucru înseamnă că Nokia 9 PureView, în ciuda integrării camerelor multiple, nu poate realiza fotografii cu zoom optic şi nici nu oferă posibilitatea de a realiza fotografii ultra-wide, asemeni altor dispozitive echipate cu mai multe camere. Nokia spune că lucrează alături de Adobe pentru realizarea unui profil de lentilă pentru Photoshop şi Lightroom, întrucât capturile RAW realizate de noul telefon oferă 12 paşi de expunere, o plajă dinamică nemaivăzută pe un smartphone până în prezent.

Camera frontală de 20 megapixeli f/1.8 poate realiza capturi la 5 megapixeli la calitate mai mare, combinând câte patru pixeli apropiaţi. Ce nu are niciuna dintre camerele Nokia 9 PureView este stabilizarea optică, probabil compania bazându-se pe multiple expuneri pentru a elimina mişcarea în fotografiile realizate în lumină scăzută.

Nokia 9 PureView – Fotografii realizate cu telefonul

Galerie foto

Nokia 9 PureView – data de lansare şi preţ

Nokia 9 PureView se lansează în curând în anumite regiuni, la un preţ de 699 euro. Asemeni altor modele Nokia din anii precedenţi, cel mai probabil, acest model va ajunge în România cândva spre finalul primăverii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult