Huawei P30 Lite apare în catalogul unui magazin. Va fi echipat cu 128 GB stocare la un preţ foarte mic

12.03.2019
Huawei P30 Lite apare în catalogul unui magazin. Va fi echipat cu 128 GB stocare la un preţ foarte mic

Telefoanele Huawei au o tradiţie în ultimii câţiva ani: fiecare lansare importantă din seriile P sau Mate este precedată de lansarea unei versiuni „Lite”. Fiind la două săptămâni distanţă de lansarea seriei P30, telefoneul P30 Lite ar trebui deja să înceapă să îşi facă apariţia pe piaţă. Un magazin polonez a listat deja telefonul, sugerând că acesta va ajunge la raft foarte curând. Interesant este faptul că preţul a rămas neschimbat de anul trecut, în ciuda îmbunătăţirilor hardware semnificative.

Magazinul X-Kom din Polonia a listat Huawei P30 Lite în varianta cu 128 GB spaţiu de stocare (care este posibil să fie şi singura variantă) la un preţ de 1.600 zloţi. Acest preţ este echivalent cu 370 de euro şi este identic cu preţul pe care telefonul P20 Lite l-a avut anul trecut în această regiune. Acest lucru înseamnă că în România, P30 Lite ar putea costa undeva între 1600 şi 2000 de lei, fiind probabil cel mai ieftin smartphone de pe piaţă cu 128 GB spaţiu de stocare.

Configuraţia hardware a lui P30 Lite este deja cunoscută, telefonul fiind deja testat de către autorităţile chineze TENAA. Vorbim despre un display FullHD+ cu diagonală de 6,15”, chipset Kirin 710, sistem triple camera 20 + 16 + 2 megapixeli şi încărcare rapidă la 18 W pentru acumulatorul său de 3.240 mAh.

Lansarea în magazine a lui Huawei P30 Lite ar putea venit fie săptămâna aceasta, fie săptămâna viitoare, în timp ce prezentarea seriei P30 principale va avea loc pe 26 martie în cadrul unui eveniment care va avea loc la Paris. Huawei promite o cameră cu zoom mult îmbunătăţită, în timp ce hardware-ul general va fi similar în performanţă cu cel de pe seria Mate 20, întrucât noile modele vor beneficia de acelaşi chipset Kirin 980.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult