Încă un şef Huawei a fost arestat, de această dată în Polonia, pentru acuzaţii de spionaj

11.01.2019
Încă un şef Huawei a fost arestat, de această dată în Polonia, pentru acuzaţii de spionaj

Urmând scandalului de profil înalt care a vizat fiica directorului Huawei, un nou incident a apărut în Polonia, de această dată punând unul dintre angajaţii companiei în postura de spion lucrând pentru Guvernul Chinez.

Deja, tensionarea relaţiilor economice şi diplomatice dintre Statele Unite şi China nu mai reprezintă nici un mister, răceala dintre cele două superputeri manifestându-se cât se poate de vizibil.

Angajatul, un cetăţean chinez aflat în poziţia de director vânzări al Huawei, a fost arestat pe teritoriul Poloniei împreună cu un reprezentant de rang înalt al serviciilor de informaţii poloneze. Acuzaţiile vizează sustragerea de documente şi informaţii în format electronic păstrate în birurile Huawei din Polonia. Cei doi suspecţi urmează să rămână în custodia autorităţilor locale pentru cel puţin trei luni, timp în care vor vi finalizate investigaţiile privind natura faptelor comise. În cel mai pesimist scenariu, cei doi vor primi pedepse cu închisoarea de până la 10 ani pentru infracţiuni asociate activităţii de spionaj.

Încercând să limiteze pagubele de imagine, un purtător de cuvânt al Huawei a confirmat situaţia apărută, promiţând o analiză profesionistă a incidentului. Fără a oferi alte comentarii, acesta a reafirmat angajamentul Huawei faţă de respectarea legilor locale şi aşteptările faţă de proprii angajaţi de a respecta legile şi reglementările aplicabile în ţările unde îşi desfăşoară activitatea.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult