Qualcomm extinde tehnologia Quick Charge şi la dispozitive wireless

25.02.2019
Qualcomm extinde tehnologia Quick Charge şi la dispozitive wireless

Qualcomm a anunţat extinderea tehnologiei Quick Charge şi la dispozitive wireless. Noul standard este compatibil şi cu dispozitive wireless create deja pentru standardul Qi, acestea urmând să funcţioneze şi cu noile adaptoare certificate Quick Charge.

Creată ca o extensie pentru versiunea „cu fir” a tehnologiei Quick Charge, soluţia permite inclusiv folosirea adaptoarelor AC existente, compabibile Quick Charge 4+, 4, 3 şi chiar 2.0, pentru alimentarea de pad-uri Quick Charge wireless achiziţionate separat. În mod evident, soluţia poate aduce economii importante la buzunar, Qualcomm mizând pe acest aspect pentru obţinerea unei adoptări rapide în rândul posesorilor de telefoane low-cost.

Qualcomm nu precizează care este puterea maximă livrată prin adaptoare Quick Charge wireless de primă generaţie, însă putem lua ca referinţă limita de 18W impusă la majoritatea adaptoarelor AC pentru transferul prin cablul USB-C.

Mai mult decât cu un anunţ formal, Qualcomm marchează debutul tehnologiei Quick Charge wireless prin includerea unui adaptor wireless cu această certificare în pachetul cu accesorii al vârfului de gamă Xiaomi Mi 9, recent anunţat la MWC 2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult