Xperia 4 ar putea fi noul model „Compact” de la Sony. Xperia 10 Ultra va fi echipat cu un ecran imens

21.03.2019
Xperia 4 ar putea fi noul model „Compact” de la Sony. Xperia 10 Ultra va fi echipat cu un ecran imens

Sony a prezentat la MWC seriile Xperia 1 şi Xperia 10, noi smartphone-uri high-end şi mid-range cu ecrane foarte înalte, însă planurile companiei pentru formatul de display 21:9 nu se opresc aici. Se pare că sunt în producţie alte două modele, Xperia 4 şi Xperia 10 Ultra, care vor aborda aceeaşi filosofie de design şi vor acoperi lipsurile din noua ofertă de smartphone-uri Sony.

Informaţii publicate pe forumul Esato sugerează că Xperia 4 este o nouă abordare asupra conceptului „Compact” din trecut. Sony oferea în gama Xperia smartphone-uri high-end de dimensiuni mici, specificaţiile hardware ale modelelor Compact fiind de cele mai multe ori identice cu cele ale variantelor „mari”. Xperia 1 s-a lansat însă fără o variantă mai mică, iar Xperia 4 ar trebui să acopere această „gaură” pentru cei care îşi doresc un telefon Sony performant dar care să nu depăşească o diagonală de 6”.

Xperia 4 apare în imagini de concept alături de cele mai recente două modele Compact, Xperia Z5 şi Xperia ZX2, diferenţele între modele fiind evidente. ZX2 Compact a făcut trecerea de la un ecran 16:9 la 18:9, mărind diagonala de la 4,6 la 5”, iar noul Xperia 4 va păstra din nou lăţimea de 65 mm a dispozitivului, lungind din nou ecranul. Astfel, noul telefon „compact” va beneficia de o diagonală de 5,7” pe format 21:9, probabil cu rezoluţie Full HD+.

Nu avem o listă completă de componente hardware, însă noul „flagship compact” nu va beneficia de aceeaşi putere de procesare precum Xperia 1. Xperia 4 ar putea fi bazat pe chipset-ul Snapdragon 710 de la Qualcomm, varianta de medie foarte performantă, poziţionată în ofertă imediat sub seria high-end 800. Totuşi, este posibil ca acest chipset să fie de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor, acesta beneficiind de multe dintre avantajele modelului de top.

Informaţiile disponibile în acest moment spun că telefonul va fi lansat exclusiv prin intermediul operatorului telecom NTT DoCoMo din Japonia, însă Sony obişnuieşte să lanseze telefoanele Xperia global, deci există şanse ca acesta să nu rămână exclusiv pentru multă vreme.

În afară de Xperia 4, Sony pregăteşte şi un nou telefon din gama mid-range Xperia 10. Este vorba despre Xperia 10 Ultra, un model şi mai mare decât variantele 10 şi 10 Plus Acesta ar putea fi livrat cu un ecran 21:9 cu diagonală de 7”, chipset Qualcomm Snapdragon 710, 6 GB RAM şi 128 GB stocare. De asemenea, acesta ar putea beneficia de un sistem dual-camera pe partea din spate.

Noile telefoane Sony ar putea fi lansate în viitorul foarte apropiat, însă cel mai probabil acestea nu vor beneficia de evenimente dedicate de prezentare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult