Philips anunţă noi modele de televizoare OLED, disponibile pentru piaţa din România

07.09.2018
Philips anunţă noi modele de televizoare OLED, disponibile pentru piaţa din România

Philips OLED 803 promite îmbunătăţiri semnificative faţă de predecesorul său, modelul 9002 OLED, atât în ceea ce priveşte calitatea imaginii, dar şi calitatea sunetului.

Noua serie de televizoare se bucură de beneficiile celei mai recente tehnologii OLED, care funcţionează în combinaţie cu a doua generaţie de procesoare Philips P5 Perfect Engine şi sistemul Ambilight pe 3 laturi.

Philips OLED 803 are la bază un ecran de ultimă generaţie, care conţine subpixeli cu o formă nouă şi un strat anti-reflexie care promite o reproducere mai bună a negrului, cât şi un nivel de luminozitate de 1000 de niţi, mai mare cu 10% în  comparaţie cu modelele 2017.

Luminozitatea nativă foarte ridicată a ecranului şi nivel de negru ”infinit”, specific tehnologiei OLED sunt atribute esenţiale pentru vizionarea de conţinut HDR. Philips OLED 803 este unul dintre primele modele de la Philips care oferă performanţe HDR+.

High Dynamic Range (HDR10 şi HLG) permite televizoarelor să afişeze conţinut cu un contrast îmbunătăţit, având tonuri de negru mai întunecate şi alb mai strălucitor, respectiv o paletă mai largă de culori. Noua versiune HDR10+ este compatibilă cu HDR10, dar adaugă metadate dinamice care permit contrastului şi culorii să fie optimizate dinamic pentru fiecare cadru în parte.

Cu toate acestea, în viitorul apropiat marea majoritate a conţinutului rămâne mai degrabă SDR, decât HDR. Acest aspect stă la baza dezvoltării de către Philips a unei noi tehnologii exclusive: Perfect Natural Reality. A doua generaţie a procesorului P5 foloseşte un nou algoritm de contrast în combinaţie cu sistemele locale şi globale de îmbunătăţire a contrastului deja oferite de procesorul P5.       

 

Calitatea sunetului a fost, de asemenea, îmbunătăţit. Woofer-ul triple ring de pe spate este mai mare şi acum este susţinut de două radiatoare pasive pentru un bass mai puternic. Difuzorul precedent a fost înlocuit de combinaţia între un difuzor mediu de dimensiuni mai mari şi un tweeter soft dome pentru o separaţie stereo mai bună.

OLED 803 rulează sistemul de operare Android TV, având la dispoziţie o configuraţie cu procesor quad-core şi memoriei expandabilă de 16 GB. Televizorul va porni cu sistemul de operare Android N, însă în viitorul apropiat va fi disponibil upgrade-ul la Android O, cu o nouă interfaţă de utilizator şi Google Assistant, funcţie care permite utilizatorilor să îşi controleze dispozitivele inteligente din casă printr-un microfon situat pe telecomanda televizorului. În plus, cei care deţin Amazon Alexa vor putea folosi acest dispozitiv pentru a controla televizoarele Philips Android.

OLED 803 are un design minimalist, cu o ramă îngustă şi finisaj metalic completat de două picioare înguste, de asemenea din metal.

Televizorul Philips OLED 803 va fi dinsponibil în România începând cu luna septembrie a acestui an.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult