ADATA lansează carduri microSD pentru gaming, disponibile cu capacităţi de până la 512GB

28.11.2018
ADATA lansează carduri microSD pentru gaming, disponibile cu capacităţi de până la 512GB

Pentru cine a trăit vremurile în care un hard disk cu suficient spaţiu de stocare pentru instalarea sistemului de operare şi mai mult de câteva jocuri PC era motiv de invidie în rândul prietenilor apropiaţi, existenţa unui card de memorie de mărimea unei unghii, în care poţi pune toate pozele strânse în ultimii ani şi încă rămâne cu suficient spaţiu pentru câteva filme în format Blu-ray pare de domeniul SF-ului.

Din fericire, în prezent putem cumpăra card-uri micro SD de 128GB , 256Gb şi chiar 512GB, aproape la fel de rapide ca un hard disk modern. Potrivit specificaţiilor publicate pentru noua serie ADATA XPG microSD, vitezele de transfer ating 100 MB/s la citirea datelor, respectiv 85MB/s la operaţiile de scriere.

Noile card-uri microSD întrunesc cerinţele Video Speed Class V30, un standard care garantează viteze minime de cel puţin 30 MB/s la scrierea datelor, suficient pentru captură video la rezoluţie 4K. Însă diferenţa în jocuri este făcută de performanţa superioară la operaţii IOPS, card-urile ADATA XPG fiind potrivite pentru accesarea unui număr mare de fişiere în mod concurent, ceea ce nu poate fi spus despre vasta majoritate a soluţiilor de stocare externă. Potrivit specificaţiilor oficiale, seria ADATA XPG microSD poate susţine până la 1500 operaţii IOPS la citirea datelor şi cel puţin 500 operaţii IOPS la scrierea datelor.

Cardurile de memorie ADATA XPG sunt recomandate pentru folosirea cu console de jocuri Nintendo Switch, căşti VR şi orice smartphone sau tabletă cu Android pentru care sunt doriţi timpi de aşteptare mai mici la încărcarea jocurilor de mobil.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult