Cărţi de credit pentru nepoţii tinerilor de azi

02.07.2007
Cărţi de credit pentru nepoţii tinerilor de azi

Cărţile de credit ale viitorului vor fi altfel: mai practice şi mai uşor de utilizat, cel puţin din perspectiva acestui concept, ce foloseşte o carte de credit cu display propriu, care îţi permite să îţi consulţi în permanenţă balanţa finaciară şi suma de bani disponibilă.

Creat de Jacob Palmborg, cardul impresionează prin estetică desăvârşită dar şi funcţionalitate. El foloseşte tehnologia RFID (Radio Frequency Identification), ce utilizează undele radio pentru a detecta automat dispozitivul (de către un receptor special) în momentul în care se doreşte efectuarea unor plăţi. Astfel, cardul nu mai trebuie “trecut” prin clasicul cititor, el fiind indentificat uşor de la câţiva metri distanţă. Cu ajutorul ecranului alegem suma ce trebuie plătită şi confirmăm transferul, care se va desfăşura integral wireless, simplu şi comod. Ca mijloc de securitate, dispozitivul este echipat cu un cititor de amprentă, pentru ca nimeni să nu îl poată utiliza în afara proprietarului său.

balanta financiara

În România, numărul de utilizatori de carduri bancare a crescut exponenţial în ultimii ani, însă cifra celor ce preferă efectuarea plăţilor cu acestea în detrimentul celor cash este în continuare mică. Un card de genul celui proiectat de Jacob Palmborg ar putea fi primit cu interes, utilitatea sa dovedindu-se mai ales în cazul persoanelor ce iubesc cumpărăturile, care deseori depăşesc plafonul alocat şi întră în cercul vicios al datoriilor către bancă. În plus, uşurinţa efectuării plăţilor şi accesibilitatea continuă a situaţiei fondurilor curente, ar putea elimina din teama caracteristică românului faţă de noutate, mai ales în acest domeniu sensibil al cărţilor de credit.

Sigur şi uşor

Când, cum şi mai ales dacă acest concept va fi pus vreodată în practică rămâne de văzut. Tehnologia actuală încă nu o permite, dar date fiind certele sale avantaje, ne putem aştepta să vedem cărţi de credit asemănătoare într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News