Ceasul ce îţi aminteşte de Porsche-ul din garaj

08.08.2007
Ceasul ce îţi aminteşte de Porsche-ul din garaj

Un ceas care să îţi amintească de Porsche-ul din garaj ar fi un cadou ideal pentru biroul tău. Şi nu orice ceas, ci unul special, confecţionat manual după modelul cadranelor folosite pe modelul Porsche 911T din anii ’70.

Porsche 911T

Ceasul pare spartan, deoarece îi lipseşte o carcasă propriu zisă. A fost conceput special astfel pentru a păstra din autenticitatea prototipurilor construite în vremurile trecute, de care vrea să ne aducă aminte. Două cadrane mari, un turometru (pentru ore) şi un vitezometru (pentru minute) tronează pe faţă frontală, pe spate aflându-se sistemul electronic al orologiului, bateria şi butoanele pentru setarea orei. Datorită tehnologiei de ultimă oră folosite, ceasul este foarte precis pentru unul Quartz, deviaţia sa maximă fiind de 2 secunde/lună.

Ceas Porsche

La prima vedere, este dificil să ne dăm seama cât este ora exactă citind indicatoarele ceasului Porsche. Şi nu doar la prima vedere, deoarece producătorii au păstrat aspectul original al cadranelor, dar acele nu parcurg întreaga gradaţie, ci au o deplasare de 180 grade în partea lor superioară. Astfel, intervalele de timp 12h/180 minute sunt comprimate în jumătatea superioară a fiecărui ceas, pentru a crea confuzie totală. Aşadar, mai bine să nu te bazezi pe ceasul Porsche când nu vrei să întârzii la o întâlnire importantă

Ceas Porsche

Orogologiul este comercilizabil, iar creatorul său acceptă chiar şi diverse modificări, în funcţie de preferinţele clientului. Preţul probabil nu este unul foarte accesibil, dat fiind caracterul exclusivist al ceasului Porsche şi faptul că este realizat manual.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News