SanDisk Ultra Fit – cel mai mic stick USB de capacitate mare

SanDisk Ultra Fit - cel mai mic stick USB de capacitate mare

Ajunsă de mult timp la maturitate, tehnologia NAND Flash poate fi acum împachetată în forme dintre cele mai diverse, începând cu dispozitive de înaltă performanţă cu interfaţă PCI-Express şi până la card-uri de memorie microSD, suficient de compacte pentru a fi strecurate în corpul telefoanelor mobile de ultimă generaţie. În cazul de faţă, SanDisk Ultra Fit este un dispozitiv care foloseşte clasicul port USB, numai că miniaturizarea a fost dusă atât de departe încât toată electronica acestuia a fost strecurată în conectorul USB, lăsând la vedere doar un capăt din plastic, necesar pentru extragerea dispozitivului după utilizare.

SanDisk Ultra Fit - cel mai mic stick USB de capacitate mare

În versiunea sa cu 128GB spaţiu de stocare, SanDisk Ultra Fit poate acomoda până la 16 ore de filme la calitate Full HD, 18000 fişiere MP3 şi nenumărate cărţi în format electronic.

˝Folosind tehnologii proprietare, chip-urile de memorie – fiecare mai subţire decât un fir de păr – au fost organizate în mod suprapus˝ explică Phillippe Williams, şeful diviziei de marketing în cadrul SanDisk.

SanDisk Ultra Fit este gândit ca un dispozitiv „plug-and-stay”, pe care îl conectezi la unul din porturile USB disponibile pentru a suplimenta  cu bani puţini memoria internă a laptopului sau tabletei, forma sa compactă neincomodând în nici un fel manevrarea dispozitivului. Spre comparaţie, alegerea unui model MacBook Air cu 256GB memorie internă poate majora costul achiziţiei cu până la 200 dolari, comparat alegerii modelului cu 128GB memorie internă.

Astfel, achiziţionarea modelului  MacBook Air cu 128GB memorie internă şi un stick USB SanDisk Ultra Fit de 128GB la preţ de 120 dolari poate aduce o economie de 80 dolari şi beneficiul de a putea extrage oricând dispozitivul USB Flash pentru folosirea cu alt PC sau tabletă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult