HOHEM iSteady Mobile transformă orice filmare cu telefonul mobil într-o capodoperă perfect stabilizată

06.10.2018
HOHEM iSteady Mobile transformă orice filmare cu telefonul mobil într-o capodoperă perfect stabilizată

Chiar şi cu un smartphone de bună calitate, obţinerea de clipuri cu aspect profesional, perfect stabilizate şi încadrate, este o provocare de netrecut pentru majoritatea utilizatorilor. Pentru astfel de situaţii au fost inventate dispozitivele din categoria Gimbal Stabilizer, prevăzute cu senzori de mişcare şi stabilizare giroscopică pentru amortizarea mişcărilor involuntare.

Descriere                                               

HOHEM iSteady Mobile ia forma unui suport ajustabil pentru smartphone, aflat la capătul unui braţ cu trei articulaţii controlate folosind motoraşe electrice de înaltă precizie. Mânerul conţine un acumulator care poate fi folosit inclusiv la alimentarea din mers a telefonului cu care filmăm. Tot pe mâner găsim un joystick pentru ajustarea pe patru axe a orientării telefonului, indicator LED şi tastă pentru schimbarea modului de lucru, cât şi un slider pentru controlarea funcţiei Zoom. La baza tocului găsim şi un port-şurub pentru fixarea de trepiede standard, braţe de extensie sau sisteme de prindere pentru parbriz.

Deşi include mai multe motoraşe electrice, HOHEM iSteady Mobile funcţionează cu un nivel de zgomot aproape imperceptibil, clipurile video cu sunet putând trece cu uşurinţă drept obţinute folosind o cameră video profesională. Stabilizarea pe 3 axe funcţionează inclusiv pentru poze selfie şi imagini panoramice, mecanismul oferind 640° libertate de mişcare pe orizontală şi 320° pe verticală.

Potrivit companiei producătoare, acumulatorul de 4000 mAh poate oferi până la 12 ore de utilizare. În practică, autonomia poate varia destul de mult, în funcţie de greutatea telefonului şi cât de bine este acesta echilibrat în suportul ajustabil. În plus, folosirea portului USB pentru alimentarea telefonului cu care filmăm va consuma din rezerva bateriei. Un alt factor care ar putea limita în mod practic timpul de utilizare este greutatea întregului ansamblu, HOHEM iSteady Mobile cântărind aproximativ 410 grame, la care se adaugă şi greutatea telefonului mobil.

Ajutat cu o aplicaţie dedicată pentru mobil, disponibilă în versiune de iOS şi Android, HOHEM iSteady Mobile oferă funcţii avansate cum ar fi urmărirea automată a feţelor din cadru. Practic, nu trebuie decât să ţinem telefonul orientat aproximativ spre direcţia în care dorim să filmăm, iar aplicaţia iSteady Mobile va roti fizic telefonul mobil pentru păstra în prim plan subiectul urmărit.

Alte funcţii interesante sunt static lapse şi motion lapse, utile pentru obţinerea de filmări stop-cadru statice (surprind exact acelaşi cadru) sau în mişcare (orientarea camerei se schimbă treptat).

Venind ca o surpriză plăcută, aplicaţia este bine realizată şi comunică perfect cu dispozitivul fizic. Interfaţa este prietenoasă şi uşor de parcurs, iar funcţiile prezente sunt folositoare şi practice. Nu am avut probleme cu stabilirea sau păstrarea conexiunii bluetooth, întregul proces rezumându-se la selectarea tipului de stabilizator din lista de dispozitive suportate de aplicaţie.

Cât despre folosirea practică, e nevoie de ceva timp pentru de acomodare şi exersarea diverselor moduri de filmare. Însă HOHEM iSteady Mobile este un gadget versatil, care odată stăpânit poate da frâu liber creativităţii în moduri greu de pus în practică ţinând pur şi simplu telefonul în mână.

Concluzie

HOHEM iSteady Mobile este unul dintre stabilizatoarele pentru smartphone din gama inferioară de preţuri, dar asta nu înseamnă că facem rabat la partea de performanţă şi calitatea construcţiei. Dispozitivul îşi face bine treaba şi poate fi un ajutor excelent pentru filmări în natură sau ocazii speciale pe care le vrem documentate în clipuri video cu aspect profesional.

HOHEM iSteady Mobile a fost oferit spre testare din partea magazinului TOMTOP.COM, de unde poate fi achiziţionat la preţul de 65.26 euro. Livrarea este asigurată gratuit, dintr-un depozit găzduit pe teritoriu european, preţul afişat incluzând deja taxele de import care nu mai sunt plătite separat la vămuirea coletului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult