Huawei anunţă o boxă inteligentă cu design „împrumutat”

29.10.2018
Huawei anunţă o boxă inteligentă cu design „împrumutat”

Piaţa de boxe inteligente pare să fie destul de aglomerată, însă asta nu îi opreşte pe cei de la Huawei să îşi încerce norocul cu noua „AI Speaker”, o alternativă la HomePod, pe care o lansează momentan în China. Din punct de vedere al design-ului, această boxă nu pare să fie deloc „originală”, semănând foarte mult cu soluţia Apple, însă preţul său mic ar putea să o recomande ca o soluţie de buget pentru cei care nu erau convinşi până acum de utilitatea unui astfel de dispozitiv.

Boxa Huawei se numeşte AI Speaker şi foloseşte tehnologia companiei daneze Dynaudio pentru redarea de sunet şi foloseşte algorimtii AI de la Huawei numiţi „Histen” pentru profile de egalizare a sunetului. Boxa este echipată cu asistentul virtual Xiaoyi, care funcţionează exclusiv în limba chineză, însă cel mai probabil, Huawei va integra un asistent compatibil cu alte limbi internaţionale în cazul în care va aduce acest dispozitiv în alte regiuni.

Dispozitivul AI Cube de la Huawei, lansat în trecut folosea Amazon Alexa pentru funcţii de control vocal, deci probabil că aceasta ar fi alternativa cea mai bună la Xiaoyi.

Când vine vorba despre capabilităţi hardware, avem de a face cu un difuzor de 10W, şase microfoane care pot distinge vocile mai multor membri ai familiei şi butoane fizice pentru volum, preluarea de apeluri şi „mute”.

Preţul este însă cea mai interesantă parte a acestui anunţ: 399 yuan, adică aproximativ 60 de dolari americani, făcând AI Speaker de la Huawei cea mai ieftină boxă cu asistent virtual inclus de până acum.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult