HyperX va lansa carduri microSD „de gaming” pentru console mobile şi smartphone-uri

21.06.2018
HyperX va lansa carduri microSD „de gaming” pentru console mobile şi smartphone-uri

Piaţa de accesorii de gaming este probabil cea care înregistrează cea mai mare creştere de la an la an, aşa că nu ne mirăm să vedem tot felul de periferice sau linii de computere cu branding specific. Este curios însă că au început să apară chiar şi carduri de memorie SD din gama „de gaming”, Kingston lansând sub brandul HyperX noi carduri microSD dedicate consolelor de jocuri portabile şi smartphone-urilor orientate către gameri.

Primele carduri microSD-XC HyperX pentru gameri vor ajunge pe piaţă cândva în cursul anului 2018 şi vor fi promovate ca modele superioare, care să ofere performanţă optimă pe Nintendo Switch sau smartphone-urile cu Android de top. Acesta vor folosi standarul UHS-I, adică vor putea fi livrate în variante de maximum 256 GB, cu viteze de transfer de până la 80 MB/s pentru citire şi scriere şi 30 MB/s viteză constantă. Cu 500 operaţiuni pe secundă la scriere şi 1500 la citire (IOPS), aceste carduri nu sunt chiar cele mai performante de pe piaţă, însă nici printre cele mai „leneşe”.

Aceste performante asigură certificările A1, fiind card-uri recomandate pentru stocarea şi rularea de aplicaţii şi U3, adică oferă peste 30MB/s la scriere, dar sub 60 MB/s. Pentru că oferă viteze atât de mari, card-urile HyperX ar putea fi folosite şi pentru realizarea de filmări la rezoluţie 4K.

Încă nu avem un preţ petru aceste carduri şi nici nu ştim în ce opţiuni de capacitate vor veni, însă cu siguranţă va exista un model de 256 GB, întrucât acesta a fost prezentat la Computex. De altfel, preţurile nu ar trebui să fie mai mari decât cele ale altor card-uri cu performanţe similare, ataşarea brandului HyperX fiind mai degrabă o mişcare de marketing, prin care aceste produse vor putea fi prezentate alături de alte accesorii de gaming în ofertele magazinelor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult