Inspirat de modele celebre ca iRobot Roomba, Amarey A900 ar putea fi o alternativă low-cost pentru un aspirator robotizat cu ghidare AI

28.02.2019
Inspirat de modele celebre ca iRobot Roomba, Amarey A900 ar putea fi o alternativă low-cost pentru un aspirator robotizat cu ghidare AI

Livrat de un startup asiatic numit AnKobot, aspiratorul Amarey A900 poate fi pornit de la distanţă cu ajutorul unei telecomenzi infraroşu, dispune de senzori pentru orientare şi computer pentru navigarea eficientă a locuinţei.

Ideal, un aspirator robotizat trebuie să „ştie” unde anume se află în locuinţă, cartografiind pas-cu-pas spaţiul deja curăţat, stabilind cea mai eficientă rută pentru acoperirea întregii suprafeţe, inclusiv marginile încăperii. Modelele cele mai ieftine ignoră cu totul partea de curăţare „inteligentă”, folosind simpli senzori de coliziune pentru a „ricoşa” dintr-o parte a încăperii în alta, până este oprit de utilizator sau bateria este epuizată. Amarey A900 nu intră în acea categorie. Produsul dispune de senzori optici pentru orientare şi stabilirea poziţiei exacte, computerul de bord stabilind cea mai eficientă rută pentru curăţare. La finalul ciclului de curăţare, aspiratorul revine la staţia de andocare pentru încărcarea automată a acumulatorului.

Relativ compact, aspiratorul Amarey A900 poate intra pe sub obiecte de mobilier dacă sunt ridicate cu cel puţin 7.4 cm peste nivelul podelei şi trece peste pragurile uşilor (în limita a 1.5 cm înălţime). Curăţarea se face cu ajutorul a două perii rotative  dispuse stânga-dreapta şi încă o perie aflată sub aspirator, ajutată şi de motorul pentru aspirare. Potrivit companiei producătoare, produsul este „prietenos” inclusiv cu animalele de companie, aspirând firele de păr lăsate pe podea.

Spre deosebire de aspiratoarele convenţionale, Amarey A900 poate fi controlat şi cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone, permiţând programarea din timp a ciclurilor de curăţare a locuinţei şi ajustarea nivelului de zgomot al motorului de aspirare.

Acumulatorul integrat oferă o autonomie de 90-120 minute, în funcţie de puterea de aspirare setată. Modelul anterior, Amarey A800, este listat cu preţul de 190 de dolari. Probabil că şi succesorul A900 va avea un cost similar.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult