Logitech Wireless Boombox – muzică fără cabluri

08.08.2012
Logitech Wireless Boombox - muzică fără cabluri

La finalul anului trecut, Logitech anunţa un accesoriu creat special pentru tablete. Wireless Boombox urma să se înţeleagă foarte bine cu iPad-ul, folosind protocolul de date Bluetooth. Cu un design alungit, boxa portabilă se remarca prin folosirea a patru perechi de difuzoare. Acum Logitech Wireless Boombox a ajuns în redacţia Go4it.ro şi vă vom prezenta în continuare impresiile despre ea.

Logitech Wireless Boombox

Construcţie

Carcasa din plastic negru boxei portabile este solidă şi bine asamblată. Cele trei perechi de difuzoare din partea frontală sunt protejate de o grilă metalică. Butoanele au fost amplasate central, pe o suprafaţă din plastic lucios. În partea din spate, carcasa lui Logitech Wireless Boombox este mată. Alte două grile metalice protejează încă o pereche de difuzoare. În spatele unui capac din cauciuc se găsesc conectorul audio de 3,5 mm şi cel pentru alimentare.

Boxa Wireless Boombox nu ar funcţiona fără fire dacă nu ar fi dotată cu un acumulator. În spatele piciorului culisant se găseşte un capac detaşabil. El ascunde o baterie ce pare formată din doi acumulatori AA de tip NiMH. Conform specificaţiilor oficiale, autonomia maximă ar trebui să fie de şase ore. În pachet se găseşte un alimentator şi un cablu cu mufe jack tată de 3,5 mm.

Wireless Boombox - două radiatoare pasive în spate

Specificaţii

  • Putere: 20 W (alimentator), 6 W (acumulator)
  • Tweetere: 2 x 0.5” neodimiu
  • Difuzoare medii: 2 x 3” neodimiu
  • Difuzoare joase: 4 x 2” pasive
  • Plajă de frecvenţe: 75 Hz – 20 kHz
  • SNR: 78 dB
  • Bluetooth: A2DP
  • Dimensiuni: 386 x 130 x 60 mm
  • Greutate: 1.127 g

Conectare

Din motive necunoscute, Logitech nu menţionează dacă Wireless Boombox vine cu un modul Bluetooth 2.0, 3.0 sau 4.0. În schimb, este specificat doar profilul A2DP. Prin apăsarea lungă a butonului cu sigla Bluetooth, boxa intră în modul de conectare şi poate fi descoperită de o tabletă sau de un smartphone. LED-ul rămâne aprins după ce dispozitivul a fost conectat. La conectarea cablului audio de 3,5 mm, modulul Bluetooth este dezactivat automat. LED-ul verde va indica momentul când bateria boxei Wireless Boombox este aproape descărcată.

Calitatea audio

Înainte de-a vorbi efectiv despre calitatea sunetului oferit de boxa Logitech, ne vom îndrepta puţin atenţia asupra soluţiei de redare alese de producător. Aşa cum puteţi observa în lista de specificaţii, avem două tweetere, două difuzoare de medii şi patru difuzoare pasive. Primele două perechi au funcţii uşor intuit. Difuzoarele pasive au rolul de-a amplifica frecvenţele joase redate de difuzoarele de 3”. În lista de specificaţii apare o limită inferioară de 75 Hz pentru frecvenţele redate. Avem o recomandare pentru cei care apreciază frecvenţele joase: aşezaţi boxa Logitech Wireless Boombox cât mai aproape de perete.

Logitech Wireless Boombox - aşa se menţine în echilibru

Testele de audiţie au fost realizate cu un smartphone de ultimă generaţie şi un ultrabook cu o placă de sunet peste medie. Mă aşteptam să pot sesiza o diferenţă de calitate între redarea prin conexiune wireless şi cea prin fir. După cum ştim, conexiunea Bluetooth are o lăţime de bandă limitată şi stream-ul de date al melodiei poate fi comprimat. Din păcate, calitatea audio oferită de boxa portabilă nu a fost atât de bună pentru a permite sesizarea diferenţei între cele două moduri de redare.

Asta nu înseamnă că Logitech Wireless Boombox nu se aude bine. Sunetul nu este însă balansat. Frecvenţele înalte se aud tare în comparaţie cu celelalte. Un egalizator în player-ul audio al tabletei sau al laptopului poate rezolva această problemă. Mediile şi joasele au o calitate bună pentru dimensiunile boxei. Volumul va impresiona atunci când Wireless Boombox este alimentată de la priză. Cei 20 W pot să sune foarte puternic într-o cameră medie. Volumul se reduce semnificativ atunci când Wireless Boombox funcţionează pe baterii.

Autonomie

Logitech Wireless Boombox este cotată oficial cu o autonomie de şase ore. Producătorul nu specifică însă cum a realizat testul. În testele noastre, folosind conexiunea Bluetooth, autonomia oferită de acumulator a fost de aproape patru ore şi jumătate. Atunci când am folosit cablul jack pentru redare, autonomia a crescut la mai bine de cinci ore.

Logitech Wireless Boombox - un accesoriu potrivit pentru iPad

Preţ şi disponibilitate

Logitech a redus de curând preţul oficial al lui Wireless Boombox de la 150 € la 100 €. Această reducere ar trebui să se reflecte după o anumită perioadă de timp şi în preţul din ţara noastră. Preţul boxei portabile variază la data publicării articolului între 700 lei şi 800 lei.

Concluzie

Logitech Wireless Boombox are cu siguranţă o serie de avantaje. Se poate conecta şi cu fir atunci când e cazul şi va funcţiona mai multe ore fără să fie alimentată de la priză. Din păcate, sunetul nu reuşeşte să impresioneze. Volumul maxim este foarte bun pentru dimensiunile boxei, însă cei foarte pretenţioşi ar trebui să caute altceva. Un player audio cu egalizator personalizabil va ajuta la obţinerea unor performanţe mai bune. Preţul iniţial nu a fost foarte atractiv, însă reducerea aplicată de curând de Logitech ar putea fi apreciată.

Părţi pozitive

construcţie solidă, de calitate
volum maxim impresionant pentru dimensiunile sale
funcţionează şi cu fir la nevoie

Părţi negative

calitatea audio nu impresionează
preţ mare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News