Microsoft a creat o husă de protecţie care adaugă un ecran secundar pentru smartphone

30.10.2018
Microsoft a creat o husă de protecţie care adaugă un ecran secundar pentru smartphone

Adăugând aproximativ 3 mm la grosimea telefonului, prototipul Display Cover este complet integrat cu funcţiile unui telefon Lumia 640, putând afişa informaţii suplimentare şi asista lucrul cu aplicaţii pentru mobil.

Ecranul de tip e-paper are un consum de energie neglijabil, rolul său fiind de a afişa mai ales imagini statice, cum ar fi liste de cumpărături şi unelte de folosit în aplicaţii pentru editate text sau imagine.

Instalat la interiorul copertei, ecranul secundar nu este vizibil permanent, astfel că folosirea sa pentru afişarea mesajelor de notificare sau widget-uri cu diverse informaţii nu este deosebit de utilă. Însă cei obişnuiţi cu dispozitivele eBook Reader vor aprecia cu siguranţă alternativa uşor de transportat şi posibilitatea de a citi cărţile preferate fără a consuma din bateria telefonului mobil.

Momentan, dispozitivul aflat la stadiul de concept nu include interfaţă touch şi este legat de platforma Windows Phone, în prezent abandonată. Produs al departamentului Microsoft Research, accesoriul Display Cover ar putea fi lansat într-o formă îmbunătăţită, cu ecran E-Ink de tip color, interfaţă touch şi optimizări pentru platforma Android. Rolul său ar fi de alternativă mai ieftină la telefoanele cu ecran pliabil, funcţionând prin adaptarea produselor smartphone deja existente pe piaţă.

Din păcate, compania nu a confirmat în mod ferm dacă va continua sau nu acest proiect, cu atât mai puţin data de lansare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult