Samsung lucrează la o husă cu ultrasunete pentru Note 4

20.08.2014
Samsung lucrează la o husă cu ultrasunete pentru Note 4

Anunţul lui Samsung Galaxy Note 4 este foarte aproape şi ştim deja cam totul despre el, însă au început acum să apară informaţii despre posibile accesorii pentru noul phablet. Este vorba în primul rând despre o husă cu ultrasunete numită Ultrasonic Cover, care ar putea ajuta utilizatorii cu probleme de vedere să se orienteze mai uşor.

Husa cu ultrasunete nu este o noutate pentru Samsung, întrucât a lansat un astfel de accesoriu şi în luna martie alături de telefonul mid-range Galaxy Core Advance. Aceasta include un senzor cu ultrasunete care poate detecta obstacole de la o distanţă de până la doi metri. Atunci când un obstacol este detectat, husa transmite telefonului informaţia, iar acesta vibrează pentru a atenţiona utilizatorul. Ultasonic Cover se mulează pe exteriorul telefonului, iar senzorul trebuie orientat în direcţia în care utilizatorul se îndreaptă.

Pe lângă Ultrasonic Cover, telefonul Galaxy Core Advance a primit şi un alt accesoriu numit Optical Scan Stand, un suport pe care telefonul este plasat pentru a scana textul imprimat de pe hârtie. Acesta foloseşte camera telefonului şi tehnologia OCR pentru a descifra textul şi difuzorul pentru a-l reda.

Cele mai noi zvonuri spun că ambele dispozitive complementare vor fi dezvoltate şi pentru Note 4 şi probabil pentru alte dispozitive din gama Galaxy din viitor. Anunţul acestor accesorii este aşteptat odată cu dezvăluirea oficială a telefonului din cadrul evenimentului Unpacked de pe 3 septembrie, din cadrul IFA 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult