Samsung va lansa o telecomandă universală cu sistem de operare

04.01.2016
Samsung va lansa o telecomandă universală cu sistem de operare

Târgul de electronice CES 2016 este programat să înceapă în zilele care urmează, însă câteva companii deja încep să dezvăluie câteva detalii despre dispozitivele noi pe care le vor anunţa în Las Vegas. Samsung nu discută despre televizoarele noi pe care le va lansa în cadrul evenimentului, însă promite că acestea vor veni cu o telecomandă specială, care va putea controla toate dispozitivele din casă.

Nu este clar cum va funcţiona această telecomandă, întrucât nu a fost dezvăluită în imagini sau clipuri video, însă Samsung susţine că este vorba despre o telecomandă „inteligentă”. Aceasta va veni echipată cu sistemul de operare Tizen, pe care l-am văzut instalat pe smartphone-uri, televizoare şi ceasuri inteligente în trecut şi că va putea să recunoască mai multe dispozitive fără prea multă configurare.

Printre dispozitivele compatibile amintite de Samsung se regăsesc televizoare, dispozitive de redare media, console de jocuri şi chiar receivere de cablu, putând astfel avea acces la orice tip de materiale multimedia, indiferent de sursă folosind o singură metodă de control. Având în vedere că vorbim despre o telecomandă cu sistem de operare, probabil că aceasta va avea şi un touchscreen integrat.

Şi că tot veni vorba de software, televizoarele Samsung vor beneficia de o nouă interfaţă numită Smart Hub, care va putea să ofere acces la conţinut video din mai multe aplicaţii într-un singur loc. Astfel, nu va mai trebui să cauţi serialul sau filmul preferat în mai multe locuri.

Conferinţa de presă Samsung este programată pentru data de 5 ianuarie 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult