Xiaomi lansează brăţara Mi Band 4 şi ceasul Amazfit Verge 2, dispozitive mai ieftine decât ale concurenţei

12.06.2019
Xiaomi lansează brăţara Mi Band 4 şi ceasul Amazfit Verge 2, dispozitive mai ieftine decât ale concurenţei

Xiaomi a intrat pe piaţa dispozitivelor inteligente de purtat la mână în urmă cu câţiva ani, seria de brăţări inteligente Mi Band dovedindu-se a fi foarte populare în rândul utilizatorilor, acestea oferind funcţii de bază la preţuri mult mai mici decât cele cerute de concurenţă. De asemenea, producătorul chinez a realizat şi ceasuri inteligente precum modelele Amazfit, iar anul acesta, ambele generaţii de dispozitive au primit upgrade-uri importante pe partea hardware cu noile Mi Band 4 şi Amazfit Verge 2.

Modelul Mi Band 4 se îndepărtează destul de mult de conceptul iniţial al dispozitivelor Mi Band din trecut, acesta devenind practic un ceas inteligent în miniatură. Acesta este primul model din serie care integrează un display AMOLED color de 0,95”, însă îmbunătăţeşte şi alte aspecte ale design-ului. De exemplu, Mi Band 4 este rezistent la apă până la 5 atmosfere (50 de metri adâncime), la fel ca în trecut, însă acum oferă şi monitorizare pentru activităţi de înotat. De asemenea, ceasul permite monitorizarea altor activităţi precum mersul pe jos, alergatul, mersul pe bicicletă, exerciţii cu funii şi somnul.

Există acum şi o versiune echipată cu NFC pentru sistemele de plată din China (posibil să primească compatibilitate şi în vest, atunci când va fi lansat oficial), dar şi suport pentru asistentul virtual produs de Xiaomi. Cu 20 de zile de autonomie promisă pentru varianta fără NFC, Mi Band 4 este în acest moment unul dintre cele mai atractive dispozitive de acest gen, mai ales când luăm în calcul preţul. Varianta standard se lansează la un preţ de 169 yuan (25 dolari americani), în timp ce varianta cu NFC costă 229 yuan (33 dolari). Există de asemenea o versiune cu branding Avengers. Lansarea în china va avea loc la sfârşitul săptămânii.

Amazfit Verge 2 este însă un ceas inteligent complet, echipat cu cele mai noi tehnologii disponibile în această categorie. Vorbim despre un ecran rotund AMOLED de 1,39” cu rezoluţie 454 x 454 pixeli, rezistenţă la apă şi praf IP68, GPS şi NFC, cât şi hardware „puternic” precum un chipset Snapdragon Wear 2500, 512 MB RAM şi 4 GB stocare internă. Acest model va fi livrat şi cu eSIM în China, oferind posibilitatea de a prelua apeluri şi trimite mesaje fără un smartphone ataşat prin Bluetooth. Acumulatorul de 420 mAh asigură 28 de ore de utilizare pe 4G.

Pe lângă activităţile sportive şi monitorizarea pulsului, Amazfit Verge 2 oferă chiar şi nişte funcţii pe care le întâlnim doar pe cele mai scumpe modele Apple Watch. Este vorba despre ECG (electrocardiograma), care poate detecta aritmii ale inimii şi fibrilaţie arterială. Aceste date sunt stocate local pentru 7 zile în memoria ceasului, fiind şterse apoi, ca o măsură de siguranţă a datelor.

La fel ca în cazul lui Mi Band 4, preţul lui Amazfit Verge 2 este impresionant. În ciuda upgrade-ului semnificativ de la generaţia precedentă şi utilizarea de materiale de calitate superioară pentru construcţie (microcristale de zirconiu ceramic, mult mai rezistent decât plasticul din trecut), Xiaomi cere la fel de mult pe noul model precum cerea pe varianta anterioară. Avem de a face cu o versiune „standard” care va costa 999 yuan (145 dolari), o versiune cu ECG la 1.299 yuan (190 dolari) şi o variantă Avengers la 1.499 yuan (215 dolari).

 

Asemeni Mi Band 4 şi Amazfit Verge 2 va fi lansat în vest cândva în cursul anului 2019, însă nu simultan cu debutul de pe piaţa din China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult