Aviary primeşte noi unelte avansate pentru editare foto la purtător

15.08.2016
Aviary primeşte noi unelte avansate pentru editare foto la purtător

În ultimii ani au apărut zeci sau chiar sute de aplicaţii pentru editare foto pentru mobile, însă întotdeauna un nume a ieşit la suprafaţă: Aviary. Aplicaţia a devenit atât de populară, întrucât Adobe a decis să cumpere întreaga companie, pentru a integra în portofoliul său o aplicaţie mobilă de calitate în această categorie. Aviary este disponibil pe iOS şi Android şi a devenit acum şi mai util, graţie unor noi unelte de editare avansate.

Cel mai recent update al aplicaţiei adaugă trei capabilităţi noi, care vor ajuta creatorii care se bazează din ce în ce mai mult pe telefonul mobil să realizeze fotografii cât mai arătoase. În primul rând, au fost adăugate acum noi opţiuni pentru font-uri, aplicaţia primind integrare cu Adobe Typekit, librăria care oferă diverse stiluri pentru text pentru toate celelalte produse Adobe precum Photoshop, Illustrator, Premiere, InDesign, After Effects, etc.

Cea de-a doua funcţie avansată este unealta de transformare. Aceasta funcţionează similar cu cea din Photoshop, oferind posibilitatea de a corecta perspectiva unei fotografii pe orizontală sau pe verticală, însă adaugă şi câteva elemente ale uneltei „crop”, beneficiind de un buton pentru îndreptarea cadrului, în cazul în care fotografia este strâmbă.

Nu în ultimul rând, Aviary poate acum să salveze anumite modificări ale unei fotografii sub formă de „Reţetă”. Aceste reţete pot fi apoi aplicate şi altor fotografii, pentru a realiza un album cu identitate similară. Desigur, pentru cele mai bune rezultate, imaginile ar trebui să facă parte dintr-un set similar.

Actualizarea pentru Aviary este disponibilă chiar acum în Google Play Store şi AppStore şi poate fi descărcată în mod gratuit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult