Browserul Opera primeşte mod de noapte personalizabil pe Android

05.12.2019
Browserul Opera primeşte mod de noapte personalizabil pe Android

Opera pentru Android a fost unul dintre primele browsere web care să includă opţiunea Dark Mode, ajustând afişarea paginilor web pentru folosirea pe timp de noapte.

Din nou cu un pas în faţa rivalului Chrome, browserul Opera primeşte mod de noapte personalizabil, lăsând utilizatorii să facă ajustări de fineţe asupra temperaturii de culoare şi nivelul de lumină albastră emisă de ecran. Ambele setări apar în meniul Night Mode sub forma unor slidere stânga-dreapta.

Pentru a nu strica compatibilitatea cu site-urile care includ deja o temă Dark Mode personalizată, Opera va detecta şi folosi automat tema respectivă atunci când modul de noapte este bifat în setările aplicaţiei. în schimb, pentru site-urile neoptimizate browserul aplică propria versiune Dark Mode.

În timp ce ajustarea temperaturii de culoare poate face mai odihnitoare privirea imaginilor şi elemente grafice redate în culori stridente, reglajul Dimming acţionează inclusiv asupra tastaturii virtuale, reducând şi mai mult diferenţele de luminozitate. Folosite împreună cu ajustarea în jos a luminozităţii ecranului, noile reglaje permit obţinerea a ceea ce dezvoltatorii Opera numesc experienţă de vizionare Super Dark.

Modul de noapte astfel personalizat poate fi activat manual sau pe baza unor intervale orare personalizate, respectiv în funcţie de apusul şi răsăritul soarelui.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult