Microsoft Pix promite fotografii mai bune pe iOS

28.07.2016

Mulţi utilizatori de iOS laudă aplicaţia standard pentru cameră realizată de Apple, întrucât este foarte intuitivă şi oferă rezultate bune fără a necesita utilizarea unor setări avansate. Microsoft consideră însă că are o soluţie şi mai bună, care poate să îmbunătăţească fotografiile realizate cu telefonul folosind inteligenţa artificială. Aceasta se numeşte Microsoft Pix şi este disponibilă pe iOS chiar acum complet gratuit.

Microsoft Pix vine cu o interfaţă similară cu cea realizată de Apple, care include puţine butoane şi doar două moduri de funcţionare: foto şi video. Odată realizată o fotografie, aplicaţia analizează conţinutul acesteia şi încearcă să îmbunătăţească subiecţii modificând parametri precum expunerea, luminozitatea, culorile şi chiar focalizarea. Pentru a putea modifica fotografiile rapid şi pentru a oferi rezultate mai bune decât ai primi de la aplicaţia obişnuită de cameră, Microsoft Pix captează în fundal mai multe fotografii înainte şi după declanşarea capturii şi îmbină elemente bune din toate cadrele. Aplicaţia oferă suport chiar şi pentru fotografii „Live”, precum cele realizate de aplicaţia Apple.

După realizarea fotografiei, Pix are la dispoziţie şi câteva instrumente de editare precum decuparea zonelor nedorite, îndreptarea cadrului şi aplicarea de filtre, nu foarte diferite faţă de ceea ce oferă Instagram. Fiecare imagine realizată cu ajutorul Pix are un buton prin care poţi compara rezultatul normal de cel modificat automat de aplicaţie, iar fotografiile realizate în rafală pentru îmbunătăţirea rezultatului final sunt şterse automat.

Microsoft a promis şi o versiune pentru Android, însă momentan nu a dezvăluit planuri despre o eventuală lansare şi pe platforma proprie, Windows 10 Mobile.

Download Microsoft Pix

Citeşte şi Microsoft prezintă Thinga.Me, o aplicaţie prin care utilizatorii pot face colecţii virtuale ale lucrurilor reale pe care le deţin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult