Prisma oferă procesare de imagini „HD” contra unui abonament lunar

08.12.2017
Prisma oferă procesare de imagini „HD” contra unui abonament lunar

Prisma a fost aplicaţia surpriză de anul trecut, reuşind să îi impresioneze pe mulţi dintre utilizatorii de smartphone-uri prin capabilităţile sale de procesare a imaginii. Din păcate, startup-ul rusesc nu a reuşit să fie vândut către un jucător mai mare precum Facebook, întrucât compania îşi dezvoltă în ultima perioadă propriile filtre similare. Astfel, ruşii din spatele Prisma sunt nevoiţi să taxeze anumit conţiunut, oferind însă valoare sporită celor care aleg să plătească.

În principiu, cei care au folosit Prisma până în prezent for putea în continuare să continue fără probleme, asemeni utilizatorilor noi, care nu vor fi obligaţi să facă ceva în mod secial. Cei care vor însă rezoluţie mai mare la poze, au acum două variante: fie plătesc un abonament pe o singură zi, timp în care pot realiza câte fotografii ai nevoie, sau 20 de dolari pe an, cu o  reducere de 20% din preţul normal. Ambele opţiuni sunt abonamente automate, acestea fiind reînnointe în fiecare lună în cazul în care abonamentele nu sunt oprite.

Ce oferă prisma pentru 2 dolari sau 19 dolari? În primul rând, vine cu rezoluţie crescută, de până la 12 megapixlei. Rezoluţia maximă până în prezent era de numai 1.080 x 1.080 pixeli, deci imaginile vor putea fi acum salvate cu filtrul Prisma aplicat la rezoluţia originală, lucru care va oferi celor interesaţi posibilitatea de editare mai avansată a imaginilor. Desigur, timpul de aşteptare pentru procesarea noilor imagini este mai lung.

Motivul pentru care va dura mai mult este spaţiul ocupat de imagini pe unitatea de stocare, acestea trebuind să fie urcate pe serverele Prisma, procesate şi apoi trimise înapoi la dimensiune similară. Momentan Prisma nu limitează accesul utilizatorilor „free” la niciun filtru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult